Scandal uriaș la o ȘCOALĂ din București. A fost solicitată intervenția poliției

Scandal uriaș la o ȘCOALĂ din București. A fost solicitată intervenția poliției

Un conflict, urmat de reclamații la poliție, a dezvăluit strângeri ilegale de bani pentru fondul clasei sau atenţii pentru profesori la o școală din București. Doi dintre părinţiii elevilor au depus o plângere pentru înşelăciune, susținând că s-au săturat să fie hărţuiţi să dea bani pentru diferite lucruri. În plus, copiii ai căror părinți nu cotizează sunt tratați diferit față de cei care umblă la buzunar, se mai plâng adulții nemulțumiți.

Legea spune clar că se pot strânge bani doar dacă este implicată o Asociaţie a părinţilor, constituită la nivelul şcolii.

"Dacă există un consens din partea părinţilor pentru a contribui la eficientizarea procesului instructiv educativ în respectivă unitate de învăţământ o pot face exclusiv prin această asociaţie de părinţi", opinează Maria Manea, de la inspectoratul General Bucureşti.

Doar că, la această şcoală din Bucureşti, bani se strâng şi pentru 1 Martie, spun părinţii.

Convorbire între părinți:

- "Şi ar fi şi fondul clasei şi pentru doamne această suma?

- Nu. Deci fondul clasei şi caietele 80, 90 de lei la cât va hotărâţi iar doamnele 60 de lei. Deci în jur de 150 de lei. E şi pentru celelalte 3 doamne de religie, engleză şi sport, pentru că lor nu le luăm decât odată pe an în martie."

Mai grav este că, spune unul dintre părinţi, pentru că a refuzat să mai dea alţi bani, copilul lor ar primi mai puţină atenţie la şcoală.

Un tată se plânge că fiica dânsului e tratată diferit pentru că nu a cotizat: "Şi de profesori şi de învăţător. E tratată altfel. Cine da bani mai mulţi, are grijă mai multă de copilul lui”

Reporet: "Banii sunt strânşi de un părinte, înţeleg. Dar sub ce formă? Există o asociaţie? Se contabilizează?"

Tatăl: "Nu există nimic. Mie nu mi s-a spus nimic."

Directorul şcolii a refuzat să îşi spună punctul de vedere, însă a transmis că la nivelul şcolii există o asociaţie a părinţilor.

"La nivelul acestei şcoli există o Asociaţie cu personalitate juridică, dar din câte am înţeles şcoală şi asociaţia nu au fost implicate în strângerea de bani. Din punctul nostru de vedere este ilegal. Cei care strâng bani pot fi acuzaţi de evaziune fiscală", a explicat Eugen Ilea, preşedinta Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi.

Practica banilor strânşi pentru învăţători sau profesori la şcoli de 1 martie, Crăciun sau alte zile speciale este de zeci de ani. În timp, însă, s-a ajuns la atenţii foarte scumpe: telefoane inteligente, bijuterii din aur sau excursii. Banii se strâng la fondul clasei şi sunt folosiţi pentru întreţinerea şcolii sau cadouri.

Mai multe detalii pe stirileprotv.ro

 

Ne puteți urmări și pe Google News