Eminența cenușie a Guvernului este contestată. „Ascunde interese obscure pentru că pentru ei Parteneriat Public Privat înseamnă „Paravan Pentru Parandărăt”

Eminența cenușie a Guvernului este contestată. „Ascunde interese obscure pentru că pentru ei Parteneriat Public Privat înseamnă „Paravan Pentru Parandărăt”

Consilierul Prim-ministrului României, Darius Vâlcov, trebuie să plece din Guvern după afirmațiile făcute împotriva intereselor României în Uniunea Europeană, susține purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Liberalul susține că afirmația lui Vâlcov potrivit căreia „Vestul Europei nu dorește construcția de autostrăzi în România pentru că nu vrea dezvoltarea României este o manipulare grosolană a propriei incompetențe și a guvernului din care face parte”.

Ionel Dancă mai spune că, de fapt, consilierul premierului este cel care conduce, din umbră” Guvernul. „Darius Vâlcov, cel care conduce în realitate guvernul de marionete ale lui Liviu Dragnea, exprimă o agendă ascunsă și paralelă a unor politicieni infractori care vor să scoată România din Uniunea Europeană pentru a scăpa de pușcărie.

Construcția de autostrăzi în România este sabotată cu bună știință chiar de acest condamnat penal și de guvernarea PSD – ALDE din care face parte pentru că, deși există bani europeni alocați pentru proiectele majore de infrastructură din România, prim-ministrul Viorica Dăncilă, consiliată de Darius Vâlcov, refuză să trimită cererile de finanțare la Bruxelles”, a declarat Dancă. În opinia PNL, soluția propusă de Guvern, Parteneriatul Public Privat, urmărește obținerea unor foloase pentru clientele clasei politice. „Soluția falsă aleasă de PSD și ALDE pentru construirea autostrăzilor prin formule imposibile de Parteneriat Public Privat amână la nesfârșit realizarea lor și ascunde interese obscure pentru că pentru ei Parteneriat Public Privat înseamnă „Paravan Pentru Parandărăt”, a afirmat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

PNL îi cere premierului Viorica Dăncilă să se delimiteze urgent de afirmațiile consilierului său, Darius Vâlcov, și să-i ceară să plece din Guvernul României. „Altfel, înseamnă că Prim-ministrul Viorica Dăncilă își asumă public aceste afirmații împotriva Uniunii Europene într-un moment în care România urmează să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, ceea ce demonstrează încă o dată că nu înțelege importanța acestui rol”, a conchis Dancă.