O nouă modalitate de a lupta cu depresia. Recomandarea medicilor

O nouă modalitate de a lupta cu depresia. Recomandarea medicilor

În Canada medicii vor prescrie bolnavilor de depresie vizite la muzee. Muzeul de Arte Frumoase din Montreal a lansat inițiativa, iar vizitele vor fi gratuite, notează RFI.

Terapia prin vizite la muzeu se adresează bolnavilor de depresie, diabet sau boli cronice. Canada este prima țară care va adopta terapia prin vizitarea gratuită a expozițiilor. Vicepreşedinta asociaţiei de medici francofoni, Hélène Boyer susține că din ce în ce mai multe studii arată că un contact cu operele de artă poate avea un impact real asupra stării de sănătate fizice ori mentale a populaţiei, conform aceleiași surse.

 

 „Fiecare dintre noi secretăm hormoni  în timp ce vizităm un muzeu iar aceşti hormoni sunt responsabili de starea noastră de bine. Oamenii tind să creadă că ar funcţiona doar pentru cei atinşi de probleme mentale dar nu este adevărat. Funcţionează şi pentru diabetici ori pentru cei atinşi de boli cronice. Pentru că atunci când privim o operă de artă uităm de suferinţele noastre”, a declarat specialista, potrivit RFI.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Depresia este una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate, cu impact puternic asupra oamenilor. Scade productivitatea şi a capacitatea de lucru, duce la izolare izolare şi, în cazuri severe, pierderea dorinţei de a trăi. La nivel global, depresia afectează aproximativ 121 de milioane de oamei. În Europa se estimează că aproximativ de 50 de milioane de persoane suferă de această boală. Într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății se arată că 2 milioane de români suferă de depresie.