Femeile din Harghita oferă însemne tricolore şi simboluri naţionale militarilor români din teatrele de operaţii

Femeile din Harghita oferă însemne tricolore şi simboluri naţionale militarilor români din teatrele de operaţii

O serie de instituţii şi asociaţii civice din judeţul Harghita vor oferi însemne tricolore, simboluri naţionale şi motive tradiţionale militarilor români care vor pleca peste hotare, în teatrele de operaţii.

Acţiunea este intitulată "România 100 - Respect Armatei Române!" şi se adresează Brigăzii de Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din Miercurea Ciuc.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog din judeţul Harghita, la care vor participa şi alte instituţii şi organizaţii, relatează Agerpres.

Ideea a pornit de la povestea spusă de un urmaş al militarilor noştri care au luptat în Primul Război Mondial. El a povestit că ostaşii noştri purtau cămaşa tradiţională pe sub tunică, în aşa fel încât să fie identificaţi după ţara din care proveneau, dacă ar fi murit pe câmpul de luptă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel a povestit Adriana Teslovan, preşedinte al Asociaţiei pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog din Harghita.

"Să replicăm cămăşi tradiţionale ar fi destul de greu şi atunci am zis că ar fi frumos să transmitem o parte din România, din ceea ce facem noi militarilor români care pleacă fie în teatrele de operaţii, fie în zonele de menţinere a păcii.

Nu vom coase o cămaşă pentru fiecare militar, dar măcar o mică parte dintr-o cămaşă naţională o să încercăm să plece cu aceşti militari români.

Astfel că vom coase însemne tricolore, semne de carte, brăţări, acele simboluri care să le fie alături.

Am spus că, din inima noastră şi din inima României, le vom dărui câte un mic însemn, care să-i facă să se simtă mai aproape de ţară, de familiile lor, mai aproape de locurile de unde pleacă", e mesajul Alexandrei Ţifrea, coordonatoarea grupului "Şezătoare la Miercurea Ciuc".

Acest grup a devenit partener al iniţiatorilor programului.