DNA vrea să mute procesul lui Ioțcu de „acasă”

DNA vrea să mute procesul lui Ioțcu de „acasă”

Direcția Națională Anticorupție cere strămutarea celui de-al doilea proces de corupție al fostului șef al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu. În mai, Curtea de Apel Timișoara a decis mutarea procesului acestuia din orașul de pe Bega șa Arad. DNA cere acum mutarea judecății în alt județ. Procesul este în faza camerei preliminare, iar următorul termen va fi în 6 septembrie.

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată şi trafic de influenţă, alături de omul de afaceri Ioan Teodor Faur, acuzat de cumpărare de influenţă în formă continuată, și Adrian Marius Ionescu, acuzat de cumpărarea de influenţă. Potrivit DNA, în perioada mai - iunie 2015, Ioțcu a pretins şi primit de la cei doi oameni de afaceri 35.000 lei (25.000 lei de la Faur şi 10.000 lei de la Ionescu).

„Sumele respective au fost pretinse şi primite de inculpatul Ioţcu Petru Nicolae pentru a-şi exercita influenţa asupra funcţionarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Arad cu societăţile reprezentate de inculpaţii Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius (recepţia şi plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Arad a sumelor necesare plăţii lucrărilor contractate/executate precum şi facilitarea atribuirii altor contracte de achiziţii publice)”, anunţa DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News