EROARE IMENSĂ de SECURITATE la una dintre cele mai mari REȚELE de socializare. Nicio PAROLĂ nu este SIGURĂ. Cum potți REZOLVA problema

EROARE IMENSĂ de SECURITATE la una dintre cele mai mari REȚELE de socializare. Nicio PAROLĂ nu este SIGURĂ. Cum potți REZOLVA problema

Joi, directorul tehnologic al rețelei de socializare Twitter, Parag Agrawal, a dezvăluit, într-un mesaj publicat pe blogul companiei, că s-a petrecut o mare eroare care putea afecta siguranța parolelor utilizatorilor. Compania înregistrase, în mod involuntar, parolele internauților, în format simplu de text, pe un sistem intern.

Între timp, Twitter a reușit să repare eroarea, dar, atât Agrawal, cât și specialiști de securitate electronică recomandă ca utilizatorii să își schimbe parola folosită și să înlocuiască această cheie pe orice alt site ar mai fi folosit-o, pentru a nu exista riscuri de compromitere.

„Este un lucru rău și Twitter ar trebui aspru taxat pentru asta. Dar au luat pașii buni prin a-i avertiza pe utilizatori, în loc să ascundă această problemă, și a le cere să își schimbe parolele”, a comentat directorul general al firmei specializate în siguranța web TrustedSec, David Kennedy, citat de Wired.

Pentru cei care folosesc rețeaua de socializare, pașii de schimbare a parolei încep prin a merge la secțiunea Settings and privacy și a apăsa pe Password. Dacă parola a mai fost folosită și pe alte site-uri, utilizatorul ar trebui să aleagă o nouă cheie și pe respectiva platformă.

Ne puteți urmări și pe Google News

O măsură suplimentară recomandată de Twitter, dar și de specialiști, este pornirea opțiunii de autentificare în doi pași. Pentru această preferință, utilizatorul trebuie să meargă cu cursorul la Settings and privacy, secțiunea Account. În subsecțiunea Security, se apasă opțiunea Review your login verification methods.

Pentru a trece mai departe, utilizatorul trebuie să introducă parola, după care va apărea un ecran de Login verification. În acest portal, oricine poate alege modalitatea preferată de a verifica logarea pe site, prin SMS, sau, și mai sigur, folosind un serviciu de generarea a codurilor de securitate, precum Google Authenticator.