Românii și-au ales președintele FRF! DEZASTRU pentru Răzvan Burleanu

Românii și-au ales președintele FRF! DEZASTRU pentru Răzvan Burleanu

Decăderea lui Răzvan Burleanu a fost scoasă în evidență și de ultimul studio realizat. Conform rezultatelor, doar 10% din pasionații de fotbal îl mai doresc în fruntea FRF pe actualul președinte.

Peste 55% dintre respondenți îl preferă pe fostul internațional Ionuț Lupescu pentru funcția de președinte al FRF.

Studiul realizat de compania de cercetare de piață New Challenge Marketing Research scoate la suprafață și noua pasiune a românilor, tenisul. Sportul dominat la feminin de Simona Halep  a cunoscut o creștere importantă în rândul românilor, care preferă tenisul în detrimentul handbalului sau gimnasticii, două sporturi care au fost în top în România.

Astfel, doar 33,8% dintre participantii la studiu considera ca starea sportului romanesc este buna (si foarte buna), in timp ce 59,7% cred ca sportul romanesc este intr-o stare proasta sau foarte proasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai mulți respondenți (78,7% ) consideră că sportul ar trebui să fie o prioritate “pentru orice guvern”. Pentru cei mai mulți dintre români „finanțarea din ce în ce mai redusă a sportului de către stat” conduce la dezastrul din momentul de față în care ne aflăm în raport cu Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene, în timp ce a doua cauză identificată este „lipsa unei strategii unitare cu privire la sportul românesc”.

Întrebați dacă mandatul președintelui Răzvan Burleanu a fost un succes sau un eșec, cei mai mulți respondenți au declarat că nu știu/ nu pot răspunde (51,6%). 9,4% au afirmat că mandatul acestuia a fost un succes, în timp ce un numar mult mai mare (39%) consideră acest mandat ca fiind un esec.

În ceea ce privește preferințele participanților la sondaj pentru unul dintre candidații la președinția FRF, 55,4% cred că alegerea lui Ioan Lupescu ar constitui o soluție pentru redresarea fotbalului romanesc, în timp ce numai 10,1% consideră că Răzvan Burleanu ar trebui să continue. Locul al treilea în preferințele respondenților este ocupat de Marcel Pușcaș (8,0%).

Studiul a fost realizat în perioada 10-14 Aprilie 2018, prin metoda CATI, pe un eșantion reprezentativ de 616 persoane, având o marjă de eroare de 3,95%.