Primarul unui sector din București le-a cerut subalternilor „să nu mai ceară MITĂ, cel puțin o perioadă”

Primarul unui sector din București le-a cerut subalternilor „să nu mai ceară MITĂ, cel puțin o perioadă”

Alin Vieru, directorul general al Administrației Domeniului Public al sectorului 1 i-ar fi spus unui complice că primarul sectorului 1 i-ar fi cerut ca nici el și nici subordonații lui să nu mai ia mită, cel puțin „o perioadă”.

Declarațiile, din august 2017, apar într-un rechizitoriu al DNA, iar afirmația a fost făcută în timpul unei discuții cu subalternul său, Alin-Nicolae Stoian. Acesta din urmă avea sarcina de a trimite  mesajul mai departe unui reprezentant al unor companii, care este și martor în dosar, și de la care Vieru ar fi pretins bani pentru a nu rezilia un contract de prestări servicii. 

„Inculpatul Vieru Alin i-a cerut complicelui să îi transmită lui (...) că nu vrea ca acesta să le mai dea nimic deoarece primarul sectorului 1 (şefu') ar fi cerut ca inculpatul şi angajaţii din subordinea sa să nu mai ia mită o perioadă. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Vieru Alin şi-a atenţionat complicele să aibă grijă cu (...) când îi va comunica această deciziei, în sensul ca ultimul să nu înregistreze convorbirea", se arată în rechizitoriul DNA.

Alin-Nicolae Stoian ar fi trimis mesajul pe 21 august 2017, în momentul în care s-a întâlnit cu reprezentantul asocierii de firme în curtea ADP sector 1 şi a primit suma de 6.800 de lei, bani care ar fi urmat să ajungă la Alin Vieru.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Abia cu această ocazie şi după primirea banilor, funcţionarul a anunţat (...) că aceasta ar fi fost 'ultima dată', întrucât i-a spus inculpatul Vieru Alin că "şefu' mare" i-ar fi comunicat să nu mai ia mită timp de câteva luni, 'până se liniştesc apele', iar acest refuz viitor nu are legătură cu cuantumul sumei pe care o primise”, se arată în rechizitoriu.

Directorul general al ADP sector 1, Alin Vieru, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la începutul lunii martie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.