Norica Nicolai lansează ofensiva împotriva lui Dacian Cioloș. „Rămâne cel mai populist produs al politicii româneşti”

Norica Nicolai lansează ofensiva împotriva lui Dacian Cioloș. „Rămâne cel mai populist produs al politicii româneşti”

Capul de listă al ALDE, actualul europarlamentar Norica Nicolai, a declarat, sâmbătă, că atâta timp cât Dacian Cioloș nu oferă niște răspunsuri, rămâne cel mai populist produs al politicii românești. Nicolai îl califică pe Cioloș ca fiind un oportunist lipsit de orice fel de proiect, fiind rezultatul sloganelor și al PR-ului. Eurodeputata ALDE îi reproșează lui Cioloș că a fost mereu numit în funcțiile pe care le ocupă, ci nu ales.

„M-am ferit să îi atac direct pe oponenţii mei din această campanie, considerând că e o perioadă în care trebuie mai degrabă să ne prezentăm propriile obiective pentru Europa şi mai puţin să ne ocupăm de ale altora. Totuşi, înţeleg din relatările recente ale presei că domnul Dacian Cioloş creează probleme tot mai mari propriei alianţe, pentru că refuză să-şi asume deschis statutul de bărbat politic şi o scaldă permanent, indiferent de temă. L-am întrebat frontal, zilele trecute, pe Dacian Cioloş dacă vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, pentru că pozează în acest rol de lider nou, competent, serios, adică exact ce nu am mai avut noi că preşedinte de multă vreme. Nu a zis nici da, nici nu, dar că va vedea sau că se va consulta – s-a bâlbâit nereuşind să ofere un răspuns asumat. Înţeleg, aprobările de la ”centru” ajung mai greu în această perioadă electorală agitată”, a scris Nicolai, pe Facebook.

Ea i-a mai adresat câteva întrebări capului de lista al Alianței 2020 USR PLUS. Nicolai l-a întrebat pe Cioloș, printre altele, dacă există o legătură între numirea sa în funcția de premier și tragedia de la Colectiv, la ce s-a referit când a declarat că trebuie create emoții și care este motivul real pentru care nu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 nici din partea PNL, nici din partea USR, în contextul în care Victor Ponta a declarat că lui Cioloș Liviu Dragnea i-a promis că va rămâne premier până în 2020.

„În absenţa acestor răspunsuri, voi continua să vă consider, pe mai departe, cel mai populist produs al politicii româneşti, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor şi al PR-ului (şi nu numai). Un produs pur politic care a fost mereu numit în funcţii, prin decizii politice, niciodată candidat, iar acum cu sprijin extern îşi face partid care ”se delimitează” de politicienii corupţi ai României. Spunea preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că nu vrem să ajungem în situaţia în care copiii securiştilor noştri ajung securiştii copiilor noştri. Nimic mai adevărat şi aş adăuga încă un lucru: după cum se arată, copiii securiştilor noştri mai sunt şi incompetenţi, pe lângă că parvin pe spatele părinţilor”, a concluzionat eurodeputata ALDE.

Ne puteți urmări și pe Google News