Patrulă împoitriva violenței domestice la Lugoj

Patrulă împoitriva violenței domestice la Lugoj

Primăria Lugoj a înființat o patrulă împotriva violenței domestice. Aceasta este o structură mobilă de intervenție, formată din polițiști locali și asistenți sociali.

Consiliul Local Lugoj a aprobat înființarea unei structuri de intervenție mobilă, în cazurile de violență domestică, încă de luna trecută. Echipa va fi compusă din șase lucrători ai Direcției de Asistență Social Comunitară și un angajat al Poliției Locale. În  perioada următoare urmează să fie stabilite exact persoanele care vor lucra în patrulă,  și va fi întocmit un regulament. Sesizările preluate de patrula primăriei vor fi documentate pe teren și apoi trimise spre soluționare instituțiilor publice abilitate conform legii, arată reprezentanții sdministrației publice lugojene.

Numărul cazurilor de violență domestică este alarmant în România. Practic, la fiecare 30 de secunde, o româncă e ţinta violenţei domestice, arată statisticile. Deși 8,5% din români consideră că violența domestică este întâlnită doar în familiile sărace, o femeie din zece este afectată de violența domestică în fiecare an, fără să existe nicio legătură directă cu statutul civil, etnia, religia sau trecutul socio-economic, arată sociologii. Mai mult, aproape 60% dintre români tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate. 

Ne puteți urmări și pe Google News