Rasism: „Black Press Only!” Ședință politică interzisă ziariștilor albi. Și Facebook vrea să cenzureze „suprematismul alb”...

Rasism: „Black Press Only!” Ședință politică interzisă ziariștilor albi. Și Facebook vrea să cenzureze „suprematismul alb”...

Organizatorii unei ședințe privind primăria orașului Savannah au dat dovadă de rasism, interzicâdn accesul ziariștilor care nu erau negri.

Reuniunea organizată miercuri într-o biserică din Savannah, avea drept scop sprijinirea unui candidat unic de către comunitatea de culoare la alegerile pentru primărie din 5 noiembrie. Afișele de la intrare erau clare: „Black Press Only!”, adică rasism după toate dicționarele, fie ele și neo-marxiste.

Mai multor ziariști albi li s-a refuzat accesul, în vreme ce cel puțin doi ziariști negri și editorul unei publicații afro-americane au avut permisiunea să asiste la eveniment, informează Savannah Morning News.

Ziarul local afirmă de asemenea că reverendul Clarence Teddy Williams, origanizatorul reuniunii, a refuzat să dea explicații pentru manifestația de rasism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul în funcție Eddie DeLoach candidează pentru un nou mandat în această toamnă. El a devenit în 2015 primul primar alb din Savannah după 20 de ani.

Van Johnson, consilier municipal în Savannah și unul dintre cei trei candidați de culoare care și-au anunțat până acum intenția de a participa la campania electorală, a asistat miercuri la ședința din biserica baptistă situată pe Bolton Street. După ședință, el a declarat că le-a împărtășit participanților „viziunea mea despre un Savannah inclusiv, progresist”.

Întrebat de un reporter de la WTOC-TV despre interdicția ziariștilor albi de a participa la reuniune, Johnson a spus: „Nu a fost ședința mea. M-au solicitat să vin și să fac o declarație, așa că am venit și am făcut această declarație.”

Un alt candidat de culoare, Louis Wilson, care va participa din nou la competiția electorală, după ce a fost învins în 2015, a fost și el prezent la ședință.

În fine, și Regina Thomas, o fostă membră de culoare a Senatului statului Georgia, candidată și ea la alegerile din 5 noiembrie, a fost de asemenea prezintă la ședința de miercuri seara. 

Nici Wilson nici Thomas nu au dorit să comenteze manifestarea de rasism a organizatorilor.