Trump va avea probleme cu mass-media? Rețelele de știri din SUA se mai gândesc dacă vor mai difuza ştiri cu preşedintele

Trump va avea probleme cu mass-media? Rețelele de știri din SUA se mai gândesc dacă vor mai difuza ştiri cu preşedintele

Președintele Donald Trump a anunțat ieri că se va adresa națiunii pe tema crizei umanitare și a securități naționale pe frontiera de sud a ţării, marți seara, la ora 9:00 - ora locală. Numai că, se pare, că va putea avea o surpriză. Mai multe canale importante de ştiri pun la cale un boicot, în sensul că se mai gândesc dacă să transmită mesajul preşedintelui.

Potrivit lui Lurt Bardella, USA Today , remarcile președintelui Trump ar trebui verificate înainte de difuzare.  Pare a fi o formă de răzbunare împotriva atacurilor frecvente la adresa mass-mediei numind-o mereu "Fake News".

"Este un dezavantaj pentru poporul american să se  difuzeze, fără o verificare în prealabil a mesajelor sale. El folosește undele de radio cu singurul scop: de a minții poporului american despre o agendă deschisă rasistă. În 710  zile, Trump a făcut 7.645 de afirmaţii false sau înșelătoare. Este un mincinos dovedit, patologic. El se află în jurul lucrurilor mari și mici. El se culcă atunci când nici măcar nu este nevoie. El chiar minte când există dovezi incontestabile care dovedesc că este greșit".

"ABC, CBS, NBC și Fox au primit toate cererile pentru difuzarea mesajului preşedintelui de la Casa Albă pentru ora 21:00", a  raportat Grynbaum. "Nu există încă informaţii dacă un canal este de acord sau nu".

Ne puteți urmări și pe Google News

 Sunt câteva opțiuni pentru modul în care rețelele de știri ar putea aborda mesajul de la Trump: 

- Întârziere transmiterii mesajului preşedintelui cu 15 -30 de minute, astfel încât să se poată verifica declarațiile sale 

- Refutați să difuzați discursul în întregime și numai acele lucururi  cu adevărat de noutate cu privire la substanță și politică

- Achiziţionaţi  o copie în avans a discursului și clarificați-l pentru a vă asigura că aveți o precizie înainte de acceptarea transmiterii.

"În cazul în care canalele de ştiri decid să difuzeze mesajul președintelui neverificat și nefiltrat, atunci sunt complici în răspândirea propagandei și dezinformării a poporului american", a mai scris Kurt Bardella. în editorialul său.