În același timp, numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut. În ultimii ani, prin pârghii legislative, românii au înteles că nu trebuie să depindă de un ajutor de la stat și că trebuie să muncească pentru a putea trăi.
Astfel, cu ajutorul modificărilor legislative, au apărut o serie de noutăți ce au condus treptat la scăderea numărului de beneficiari de ajutor social, la scăderea numărului de beneficiari ai alocațiilor pentru susținerea familiei. S-a întamplat în toată țara și așa a fost și la Satu Mare.
Din 2005 încoace, numărul beneficiarilor de ajutor social - venit minim garantat - din municipiul Satu Mare a scăzut considerabil, ajungând la finele anului trecut la 76 de la 914 cât era în urmă cu șapte ani. În fiecare familie în care intră lunar bani din ajutor social, un membru trebuie să meargă și să presteze muncă în folosul comunității în care trăiește. Așadar, aceștia au luat parte anul trecut la 143 de acțiuni de igienizare și curățire a diferitelor zone din municipiu.
În vreme ce an de an numărul beneficiarilor de ajutor social scade, numărul de acțiuni în folosul comunității crește. Dacă în 2009 se făceau 132 de astfel de acțiuni cu beneficiarii, în 2010 se înregistrau 138, iar în 2011 s-a ajuns la 143.
sursa: