8 antrenamente de fitness distractiv: de la dans la bară la box şi calorii arse cu un cerc

V-aţi plicitisit de rutina de exerciţii şi aveţi senzaţia că nu mai dă rezultate? Mai jos aveţi câteva programe de fitness care vă oferă un antrenament eficient şi distractiv în acelaşi timp.

1. “Confuzie musculară" Programele de antrenament încrucişat au ca scop crearea a ceea ce se numeşte "confuzie musculară". Cu alte cuvinte muşchilor nu le este permis să se obişnuiască cu un anumit tip de exerciţiu. Aceste antrenamente sunt foarte intese şi adaugă constant mişcări noi. Cele mai populare programe de acest tip sunt P90X şi Insanity Workout. Înainte de a opta pentru un astfel de antrenament, specialiştii vă recomandă să cereţi păerea medicului dumneavoastră, mai ales dacă aveţi probleme articulare, este recomandarea specialiştilor portalului de sănătate WebMD.com. 

2. Kangoo Jumps Încălţând ghetele cu arcuri, într-o sesiune de Kangoo Jumps vă relaxaţi încheieturile, spun specialiştii. Puteţi face jogging, aerobic sau alte exerciţii care vă permit să ţineţi ghetele în picioare. În acest mod veţi arde calorii fără să vă răniţi încheieturile. Încălţările cu arcuri nu sunt însă recomandate femeilor însărcinate, persoanelor care au tensiunea arterială ridicată sau celor care au probleme cu echilibrul.

3. Dans la bară Cunoscut sub denumirea de antrenament pe verticală, dansul la bară este o modalitate distractivă de a arde calorii. Mişcările specifice acestui tip de antrenament vă lucrează abdomenul, fesierii, coapsele, dar şi alte zone ale corpului. Puteţi alege singuri intesitatea antrenamentului. Printre riscuri se numără fracturi cauzate de căderi, tendinita (inflamarea unui tendon) sau dureri la nivelul muşchilor care stabilizează umărul.

4. Antrenament militar Un program asemănător cu antrenamentul recruţilor mililari vă poate ajuta să ardeţi în jur de 10 calorii pe minut. Nu aveţi nevoie de echipamente speciale, iar exerciţiile constau într-o serie de flotări, genuflexiuni, lovituri de picior, gimnastică şi mişcări de aerobic. În acest mod veţi putea lucra întregul corp.

5. Zumba Zumba este un tip de antrenament care aduce petrecerea în sala de fitness. Cursurile de dans energic vă propun să vă mişcaţi pe ritmuri latino sau internaţionale în loc să număraţi repetiţiile. În plus există cursuri care se axează pe tonifiere sau pe antrenamente de forţă.

6. Box Boxul vă ajută să va dezvoltaţi agilitatea, să vă stabilizaţi echilibrul, să vă menţineţi tonusul muscular şi să căpătaţi mai multă forţă. Aduce de asemenea şi beneficii în ce priveşte rezistenţa la efort şi coordonarea dintre ochi şi braţ. Antrenamentele de tipul "boxercise" care au început în Anglia, conţin pe lângă câteva mişcări de box, dans, sărituri cu coarda, shadow boxing (box fără sac) şi altele. Dacă optaţi pentru un astfel de antrenament, aveţi grijă să vă protejaţi articulaţiile, degetele mari şi tibia.

7. Gimnastica cu cercul Un astfel de antrenament vă subţiază talia, lucrează muşchii trunchiului, vă tonifică coapsele şi bicepşii şi este cât se poate de distractiv. Gimnastica cu cercul arde mai multe calorii decât step-ul aerobic şi vă creşte ritmul cardiac la fel de mult ca şi un antrenament cardio. 8. ViPR fitness (Vitalitate, performanţă şi recondiţionare) ViPR (pronunţat "viper") este un tub de cauciuc de un 1 metru – 1 metru 200 de cm, a căruit greutate varianză de la 4 la 20 de kg. Lansat de curând în lumea fitnessului, ViPR-ul are la bază mişcările din viaţa de zi cu zi: ridicări, împingeri sau răsuciri. Exerciţiile vă lucrează întregul corp, iar intensitatea lor depinde de modul în care folosiţi ViPR-ul.