Astăzi, din ce în ce mai multe ferme din țările dezvoltate și din țările în curs de dezvoltare folosesc dispozitive mobile și Internet pentru a înțelege noile tendințe în dezvoltarea agricolă și pentru a îmbunătăți competitivitatea pieței. În plus, unele ferme adoptă Internetul Lucrurilor (IoT), aplicații cloud cu cost redus, rețea largă cu energie redusă (LPWA), tehnologii de senzori și platforme de analiză a datelor.
Aceste sisteme pot fi aplicate tuturor aspectelor producției agricole, inclusiv achizițiilor, controlului stocurilor, plantării, irigării, aplicării îngrășămintelor și recoltării. Transformarea digitală ajută agricultura să evolueze și să se transforme.
Management științific
Managementul agricol are rolul de a utiliza sisteme avansate de colectare a informațiilor pentru a aduna informații meteorologice, cum ar fi precipitațiile și expunerea la soare, informații despre sol, cum ar fi tipul de sol și fertilitatea, și dinamica producției agricole în timp real, și de a utiliza sisteme științifice și rezonabile de analiză a informațiilor pentru a analiza în mod cuprinzător și inteligent și procesa informațiile, astfel încât să se determine tipul, modul de creștere a culturilor.
În procesul de producție a culturilor, utilizarea mașinilor agricole inteligente cu fertilizare variabilă și pulverizarea inteligentă a tratamentelor dar și cultivarea intensivă eficientă în funcție de condițiile specifice diferitelor parcele, crescând astfel în mod eficient producția de fructe din culturi, economisind resursele de teren și reducând sursele de poluare a mediului, a promovat aplicarea și popularizarea realizărilor științifice și tehnologice pentru agricultură.
Managementul agricol inteligent înseamnă că, atunci când o plantă crește, i se poate da ceea ce îi trebuie (ex. necesarul de nutrienți, predicția bolilor și dăunătorilor) prin supravegherea inteligentă a plantei. În acest fel, ferma utilizează diverse sonde sau senzori prin combinarea facilităților avansate și a agriculturii inteligente, datele colectate în timp real sunt transmise centrului de procesare a datelor, analizate și sortate, iar rezultatul final al calculului este trimis fiecărei mașini.
Cu alte cuvinte, 5G permite executarea imediată a comenzii din centrul de control. Prin urmare, serviciul de informații agricole poate fi furnizat rapid, corect, calitativ și cantitativ pentru factorii de decizie și producătorii guvernamentali, astfel încât unitățile de producție a culturilor să poată exploata potențialul de randament al resurselor de teren cultivat mai științific și eficient.
Management inteligent al muncii
Cu tehnologia 5G, oferirea celui mai bun mediu de creștere bazat pe informații reale poate îmbunătăți productivitatea și calitatea produselor agricole, chiar și cu mai puțină forță de muncă și energie. Folosind echipamente agricole inteligente, se pot deschide și închide ferestrele serei și uda automat apa atunci când oamenii sunt plecați. Tractoarele fără pilot oferă administratorilor date despre obstacole în timp real și le redirecționează.
Dronă agricolă
În comparație cu aeronavele cu echipaj uman și pulverizarea cu avioane de mari dimensiuni, protecția plantelor cu drone are avantajele unei eficiențe ridicate de funcționare, a unei cantități mici de tratament aplicată per unitate de suprafață, nu este nevoie de un aerodrom pentru decolare și aterizare și oferă o mobilitate bună. Protecția plantelor cu drone include pulverizarea pesticidelor, respingerea păsărilor, patrulare de pază, monitorizarea bolilor și a dăunătorilor.
În viitor, agricultura cu drone și protecția plantelor vor deveni un serviciu. Compania de platforme de servicii agricole pe internet se conectează la cultivatori la un capăt și echipa dedicată pulverizării pesticidelor cu drone la celălalt capăt. Compania a construit o platformă de servicii de producție agricolă. Fermierii nu trebuie să cumpere drone, ci trebuie doar să comande servicii agricole. 5G oferă lățime de bandă ridicată, fiabilitate ridicată și latență scăzută pentru a îndeplini cerințele aplicațiilor de drone.
Transmisie agricolă pe distanțe lungi
Transmisia live 5G permite unui număr de zeci de mii de oameni să învețe online în același timp. În ceea ce privește transmiterea tehnologiei agricole, formarea fermierilor și popularizarea cunoștințelor agricole, cursurile de difuzare live 5G pot fi la calitate HD, cu mai multe dispozitive mobile conectate, la o latență mai mică a rețelei și o interacțiune mai dinamică. Fermierii din zonele muntoase îndepărtate pot, de asemenea, să participe la cursuri de înaltă calitate, rezolvând astfel într-o anumită măsură problema lipsei informațiilor agricole. În plus, cu transmisia live 5G, VR, AR și alte dispozitive, experții agricoli pot oferi îndrumare tehnică în timp real la distanță și chiar agricultură la distanță.
În viitorul agriculturii din era 5G, se combină diverse echipamente avansate și tehnici agricole. Ferma va fi acoperită cu senzori, colectând date și alimentându-le înapoi la mașină. Fermierii stau doar în fața computerului, unde pot vizualiza informații despre culturi, conform datelor colectate, și lua contramăsuri corespunzătoare. Agricultura acasă devine mai convenabilă! 5G permite unui număr mai mic de fermieri să administreze mai multe culturi, mai eficient, cu producții și profituri mai mari.