Al doilea oraș ca mărime din județul Cluj, municipiul Dej nu are apă potabilă de trei zile, din cauza unor muncitori care au produs cea mai mare avarie, la magistrala de apă care alimentează județul Cluj, din istoria Companiei de Apă Someș.
O lucrare de intervenție la magistrala de apă, care părea una cotidiană, a transformat municipiul Dej într-un oraș sinistrat. Peste 50.000 de oameni nu apă potabilă de trei zile, nu pot găti, nu se pot spăla sau nu pot folosi toaletele. Prin oraș, mașinile de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cele de la Primăria Dej, umblă cât e ziua de lungă și îi aprovizionează pe oameni cu apa necesară.
Dezastrul a fost produs de câțiva muncitori ai unei firme private, care a câștigat licitația pentru alimentarea cu apă a localităților Nima și Bunești. Când aceste rețele au fost gata ar fi trebuit conectate la magistrala de apă a județului Cluj. Numai că, în momentul în care muncitorii executau lucrările de conectare, una dintre piese, un colier, care nu a fost dimensionat corect, a cedat la presiunea foarte mare a apei. Din această cauză, reprezentații Companiei de Apă Someș au fost nevoiți să sisteze alimentarea cu apă a orașului Dej și a altor câteva comune. ”Suntem la a treia piesă pe care o montăm și care cedează. Vineri seara am montat o altă piesă și sperăm că va ține. În jurul orei 18.30 va reluată alimentarea cu apă a orașului Dej”, a spus directorul Dorin Ciatarâș.
Directorul Companiei de Apă Someș a mai precizat că după ce această criză majoră va fi rezolvată, instituția va face o analiză iar cei vinovați vor răspunde civil.