25.000 de euro, cel mai scump brad vândut la gala organizată de "Salvaţi Copiii"

Copiii care nu au bani să meargă la şcoală s-au bucurat cu siguranţă după Gala Brazilor de Crăciun, organizată de "Salvaţi Copiii", în urma căreia s-au adunat 274.490 de euro.

Cel mai scump brad licitat a fost cel realizat de copiii de la "Salvaţi Copiii", care a fost licitat cu 25.000 de euro, şi era realizat din pagini de cărţi.

Banii vor ajuta la şcolarizarea copiilor din 43 de centre socio-educaţionale. Pentru fiecare dintre cei 23 de brăduţi realizaţi de cunoscuţi designeri români au fost licitaţi mai mult de 3.000 de euro.

"Salutăm gestul extraordinar al tuturor celor care, chiar şi în acest an dificil din punct de vedere economic, au demonstrat că empatia şi grija faţă de ceilalţi, mai ales când vorbim despre copiii din medii sociale defavorizate, există. Este minunat că am putut strânge suma de 275.000 euro, atât de necesară pentru sprijinirea a peste 8.000 de copii, care merită toate eforturile noastre. Mulţumiri speciale merg către designerii care şi-au pus în joc imaginaţia,  creând brăduţi de poveste, precum şi către persoanele şi companiile care, cu generozitate, au fost alături de copii", a declarat  Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei "Salvaţi Copiii".

Printre designerii care au creat bănuţi s-au numărat Venera Arapu, Irina Marinescu, Oxette, Iris Şerban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Ana Wagner, Cristian Samfira, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Mihaela Glăvan şi Rita Mureşan.