Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment cu tradiție, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, susține și promovează profesia contabilă din România, fiind o sărbătoare a vieții contabile din țara noastră.
„Profesioniștii contabili se confruntă zi de zi cu numeroasele modificări – de la cele de ordin legislativ la cele pe care le impune progresul tehnologic –, reformări la care trebuie să se adapteze din mers și pentru care trebuie să găsească cele mai bune soluții astfel încât să rămână competitivi și să ofere sprijinul necesar la nivel de business, precum și la nivel instituțional, prin serviciile de înaltă calitate, adaptate la standarde internaționale.
Consilier, confident, analist, facilitator, profesionistul contabil îndeplinește cu succes multiple roluri care conferă siguranță antreprenorilor, managerilor întreprinderilor mici și mijlocii, marilor operatori economici etc., contribuind la siguranța businessului.
Tema evenimentului de anul acesta – Profesia contabilă – azi și în viitor – aduce în atenție importanța aplecării asupra viitorului contabilității, pornind de la actualitate.
Digitalizarea proceselor de afaceri a impus și continuă să impună un nou model de business, în care sunt disponibile un volum mare de informații aproape instantaneu, model în care profesionistul contabil joacă un rol-cheie în calitate de creator de servicii de înaltă valoare.
După 96 de ani de la înființare, organismul profesional care gestionează profesia contabilă în țara noastră – CECCAR – aduce în atenție viitorul profesiei contabile, profesie care compune nucleul mecanismului economic național, profesie în continuu proces de transformare, care oferă consultanță de calitate businessului, soluțiile integrate puse la dispoziție de profesioniștii contabili fiind axate pe siguranța afacerii și pe competitivitate.
Prin efortul conducerii CECCAR, în colaborare cu autoritățile de reglementare, au fost aduse în realitatea zilelor noastre și definite totalitatea serviciilor prestate de profesionistul contabil prin Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale consolidate și de modificare a unor acte normative.
Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă un prilej de a aplauda activitatea depusă de membrii CECCAR în anul anterior, la 21 septembrie fiind organizat Topul local al membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului.
Topul local al membrilor CECCAR, anul acesta într-o nouă prezentare, în care sunt evidențiate performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și rezultatele experților contabili și contabililor autorizați la nivel individual, este un semn de recunoaștere a aportului profesioniștilor contabili la bunăstarea economică națională și în susținerea interesului public.
Seria evenimentelor continuă la 22 septembrie cu Balul profesiei contabile, organizat de CECCAR Filiala București, și nu numai, care oferă prilejul socializării și consolidării relațiilor de colaborare interinstituțională într-un cadru special, în incinta Hotelului Radisson din București.
Cu o istorie de peste nouă decenii și jumătate, cu peste 40.000 de membri, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) este unicul organism profesional care reprezintă profesia contabilă din România. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceștia să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres”, a transmis președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova.