190 de mii de români și-au pus nădejdea și anul acesta în Sfânta Parascheva

Început în urmă cu o săptămână, pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva s-a încheiat duminică.

Potrivit tradiţiei care spune că, în fiecare an, pe 14 octombrie, pelerinii care vin la Iaşi sunt trataţi cu sarmale, dar şi cu vin, imediat după slujba de la Catedrala Mitropolitană, credincioşii care au venit ieri la moaştele Sf. Parascheva au avut parte de o gustare pe cinste.

Anul acesta, nu mai puţin de 60.000 de sarmale au fost împărţite pelerinilor, mulţi dintre ei aşezându-se la rând pentru a-şi primi porţia din gustoasele preparate, chiar înainte de finalul slujbei. Sarmalele au fost pregătite la cantina Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), instituţie aflată în subordinea Primăriei Iaşi. Şi restaurantele ieşene s-au alăturat iniţiativei Municipalităţii, deşi au participat cu 80.000 de oameni mai puţin decât în anul precedent, 190 de mii, faţă de 270 de mii. La eveniment a fost prezent şi primarul Mihai Chirica, care a apărut în curtea DAC având eşarfa tricoloră la gât. Edilul ieşean a stat de vorbă atât cu oamenii, cât şi cu bucătăresele care serveau mâncarea.