Nu se ştie exact data la care a dispărut bourul din Ţările Române. Pe baza cronicilor care amintesc de falnicul animal, asemănător cu zimbrul, și acesta aflat în extincție, cercetătorii estimează că acest animal ar fi dispărut de pe meleagurile noastre undeva între secolele 13-14.
În baza unui document istoric atribuit lui Sebastianus Musterus, istoricul şi publicistul Adalbert Szalai susţinea că bourul s-a stins din Ardeal în jurul anului 1400, iar în Moldova cam pe la anul 1460. În anul 1476 mai supravieţuiau doar două mici turme pe domeniile de vânătoare ale regilor polonezi, iar la începutul secolului 16 mai exista un singur nucleu de bouri în pădurile de la Wiskitki şi Jaktorow. Documentele vremii ne spun că în anul 1566 mai trăiau doar 24 de bouri în pădurea Jaktorow, pentru ca inspectorii regali să descopere în anul 1602 doar trei tauri şi o vacă de bour.
În 1620 a murit şi ultimul taur de bour din lume, pentru ca în anul 1627 să moară şi ultimul exemplar de bour din lume, femela rămasă stingându-se din cauze naturale.