10.000 de turiști români, în TURCIA. IATĂ unde pot primi sprijin

În total, în Turcia sunt 10.000 de turiști români, în fiecare săptămână 6 chartere plecând sâmbăta spre Antalya și Bodrum, a declarat pentru Pro TV, Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Circa 600 -700 de turiști români sunt în prezent numai în cele două stațiuni.

Întreaga rețea consulară română din Turcia, inclusiv consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetățenilor români, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia, în funcție de necesități. Nu s-au înregistrat cazuri speciale.

În cadrul aeroportului au fost stabilite doua puncte de adunare/informare pentru cetățenii români – pentru zona de check–in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit – în proximitatea ghișeului central de informații, langa Cafe Nero și Magazinul Old Bazaar. La aceste puncte se află echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu însemne tricolore).