Victor Ponta: "România își dorește să intre în ZONA EURO în a doua parte a anului 2019"

Victor Ponta: "România își dorește să intre în ZONA EURO în a doua parte a anului 2019"

Primul ministru al României, Victor Ponta, a declarat că obiectivul pentru următorii ani este ca țara noastră să intre în zona euro în a doua jumătate a anului 2019. De altfel, președintele Klaus Iohannis a discutat, joi, atât cu premierul Victor Ponta, cât și cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe această temă.

"România îşi doreşte să intre în zona euro în a doua parte a anului 2019. Este un moment simbolic pentru că tot atunci România va avea preşedinţia Uniunii Europene. Asta înseamnă câţiva paşi esenţiali. În primul rând, un consens politic pentru că intrarea în zona euro înseamnă măsuri politice, parlamentare de care să ne ţinem până în 2019. În al doilea rând, implicarea în acest proiect a reprezentanţilor lumii economice: patronate, întreprinderi mici şi mijlocii şi sindicate. Şi constituirea unui grup de oameni care să stabilească un set de paşi pe care trebuie să-i facem pentru a atinge acest obiectiv", a spus Victor Ponta într-o intervenție la România TV.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va organiza consultări cu partidele politice, pentru a identifica un consens politic national privind aderarea României la zona euro.  "Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naţionale de trecere la euro şi a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative şi instituţionale, care să asigure României un parcurs economic stabil şi predictibil", se precizează într-un comunicat remis de Administrația Prezidențială.

De asemenea, în comunicat se arată faptul că președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta și guvernatorul Mugur Isărescu au decis “înfiinţarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea şi monitorizarea etapelor şi responsabilităţilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv". .

Ne puteți urmări și pe Google News