Veselie la un cămin de seniori

Veselie la un cămin de seniori

Rodica Popescu Bitănescu , Ion Besoiu şi Ovidiu Homorodeanu au făcut o mare bucurie bătrânilor de la Căminul pentru persoane vârsnice al Municipiului Bucureşti " Nicolae Cajal"

Petrecerea a fost pregătită din vreme. Toţi seniorii s-au ferchezuit şi s-au văitat că spectacolul îi va obosi şi că nu vor să meargă, dar este obligatoriu. Când a venit momentul ei s-au înghesuit către sala clubului şi au uitat de boli şi de oboseală. Doreau să îi vadă pe cei trei invitaţi speciali : marea acrtita Rodica Popescu Bitănescu , maestrul Ion Besoiu şi tanarul Ovidiu Homorodean . Spectacolul a fost prilejuit de ziua internaţională a vârstnicilor dar evenimentele festive în acest aşezământ constituie deja o obişnuinţă, care mai înfrumuseţează bătrâneţea. Căminul pentru persoane vârsnice al Municipiului Bucureşti " Nicolae Cajal" este situat în strada Maximilian Popper nr. 17 A din sectorul 3.

Actiunea a fost organizata cu sprijinul Directie Generale de Asistenta Socialoa a Municipiului Bucuresti si Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Căminul este organizat într-una dintre clădirile care au compus fostul spital clinic Caritas, oferind servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică, ergoterapie şi petrecere a timpului liber, asistenţă medicală curentă, găzduire, hrănire, ingrijire şi igienă personală, siguranţă şi accesibilitate în comunitate pentru 80 de persoane vârstnice, fără handicap. Căminul, cel mai nou din Capitală, arată ca un hotel de trei stele. Sunt 80 de paturi în 16 camere single, 22 de camere de două persoane şi şase de câte trei. Toate, cu aer condiţionat, televizor şi frigider. Deschis de peste doi ani, căminul are din ce în ce mai mulţi oaspeţi care sunt liberi să plece când doresc. "Cazarea, cu trei mese şi două gustări costă 1.411 lei. Alocaţia de hrană e de 20 de lei pe zi şi mâncarea vine prin catering. Oamenii îşi pot comanda mâncarea cu două săptămâni înainte. Avem asistenţă medicală permanentă, cu medic geriatru, psiholog, psihiatru, asistenti socialii, fizioteraput maseour şi chinetoterapeut!", se laudă directoarea Cerasela Bechir. Căminul este în subordinea Primăriei Capitalei. Costul nu e mare, dar nici mic. Bătrânilor care au ales să vină aici li se reţine din pensie 60%, restul fiind suportat de către rudele lor. O companie selectă Întâmplarea face ca mai toţi pensionarii cazaţi în căminul de la fostul Caritas să aibă studii superioare. Astfel, la clubul de socializare unde se joacă rummy, şah şi cărţi prieteniile se leagă repede. "Avem ingineri, contabili, diplomati, doctori şi profesori.

Actiunile sunt organizate din suflet de o echipa tanara, care prin energia lor emana frumusete si armonie. “ Imi iubesc acesta familie! Imi iubesc echipa, personalul si seniorii. Pentru mine aceste personae minunate au participat la constructia acestei natiuni, ei sunt temelia. Datorita lor cei mai multi dintre noi am ajuns si suntem ceea ce suntem” ne-a  declarat directoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News