Editura Evenimentul si Capital

Topul neroziilor spuse/făcute cu ochii larg deschiși: Cui servește Scandalul Rogozin? Lui Iohannis, interesat să justifice achiziționarea de rachete Patriot second hand

Autor: | | 14 Comentarii | 4196 Vizualizari

1. În timp ce avionul de cursă Moscova – Chișinău, în care se afla vicepreședintele rus, Dimitrie Rogozin, a trecut nestingherit prin spațiul aerian al unor țări membre UE, unele, precum Polonia, legendare pentru anti rusismul lor, România a găsit de cuviință să-i interzică survolul.

Ce a urmat acestei decizii e deja cunoscut. Dimitrie Rogozin, instrumentul numărul unu al lui Vladimir Putin în materie de provocări internaționale, a făcut suficient de mare tărăboi pentru a convinge opinia publică din Rusia că România e pe post de maidanez al Occidentului în agresiunea acestuia față de Rusia. Firește, amenințările lui Dimitrie Rogozin țin de spectacolul de sunet și lumini regizat de Moscova în cadrul uriașei campanii menite a crea imaginea unei Rusii încercuite de Dușmanul străin. Dacă e vorba de acțiuni împotriva României, Moscova nu apelează la cele pe față preferînd diversiunea secretă prin rețeaua din România și negocierea cu noua Înalta Poartă, cea care, ca și Înalta Poartă de pe vremuri, folosește țara noastră pe post de hămăitoare la gardul de Răsărit.

Noi însă ne-am trezit implicați într-un Scandal inutil, care a adîncit credința că ștabii din fruntea țării sînt înnebuniți să arate Portarilor de la cancelariile Marilor Puteri că România e o slugă credincioasă. Buni cunoscători ai realităților de peste Prut, unii analiști au arătat că decizia României a fost luată pentru a face jocurile lui Plahotniuc, Chiaburul numărul unu al Republicii Moldova, interesat ca zbanghiul Rogozin să nu ajungă la Chișinău, dar suficient de șmecher ca să nu i-o interzică el. Așa că Plahotniuc și-a făcut jocurile cu ajutorul nostru. Eu însă cred că alta e explicația interzicerii, dictate de Klaus Iohannis. Președintele e înnebunit să-și achite datoria față de Donald Trump pentru bătutul pe umăr: Cele 3,9 miliarde de dolari pentru rachete Patriot la mîna a doua, luate de la Israel, una dintre cele mai ticăloase afaceri cu armament din Istoria României de la escrocheria Fokker pusă la cale de prințul Carol pe vremea regelui Ferdinand. Dacă nu se achită, zbanghiul de Donald Trump, cel care pune un preț uriaș pe loialitate, îl înjură pe Twitter.

Vă imaginați ce dezastru în România ar fi pentru Klaus Iohannis o astfel de lovitură? Așa că președintele nostru, zis și al tuturor românilor, e în stare de orice pentru a smulge de la români cele 3,9 miliarde. Cum să convingi poporul român să accepte luarea banilor de la salarii și pensii pentru fiarele vechi care sînt rachetele Patriot? Prin amenințarea Rusiei. Desigur, propaganda prezidențială, devenită un lobby ticălos pentru afacerea Patriot, n-a ajuns să invoce pericolul întruchipat de amenințările lui Dimitrie Rogozin, astfel încît noi trebuie să cumpărăm neapărat rachete Patriot pentru a ne apăra de avioanele trimise de zburdalnicul vicepreședinte rus. Luarea în serios a amenințărilor lui Rogozin ne lasă să înțelegem că brusca noastră ipostază de mai catolici decît Papa își are explicația în tentativa de a exacerba pericolul rus pentru a ni se vîrî pe gît fiarele vechi de 3, 9 miliarde dolari.

2. Duminică seara, după ce timp de o săptămînă a dezmințit ca fake news informația potrivit căreia se va umbla la pensiile speciale, Olguța Vasilescu a anunțat o Ordonanță de urgență menită a reduce pensiile speciale. Departe de mine gîndul de a apăra sistemul pensiilor speciale pentru cei din instituțiile militarizate, deși potrivit unora aceste pensii și-ar avea justificarea. Eliminarea pensiilor speciale e o temă postdecembristă care a împlinit deja 15 ani vechime.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X