Tehnician în egalitate de șanse, o nouă meserie de tăiat frunză la câini

Tehnician în egalitate de șanse, o nouă meserie de tăiat frunză la câini

Două noi meserii au apărut de ieri în România după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, care reglementează regimul general al ocupației de expert în egalitate de șanse și de tehnician în egalitate de șanse.

„Instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, civile și militare cu un număr de peste 50 de angajați, precum și companiile private cu un număr de peste 50 de angajați au posibilitatea să identifice un angajat căruia să-i repartizeze, prin fișa postului, atribuții în domeniul egalității de șanse și de tratament între bărbați și femei.

În limita bugetului existent pentru cheltuieli salariale, angajatorul poate opta pentru angajarea unui expert/tehnician în egalitate de șanse”, se arată în lege. Inițial, proiectul de lege, firmele erau obligate să aibă experți în egaliatetea între bărbați și femei pentru că, spunea premierul Dăncilă în februarie, „vrem ca în România egalitatea de șanse dintre femei și bărbați să fie efectiv asigurată”.

Toată această tevatură cu folosirea unui salariat pentru a veghea la egalitate dintre bărbați și femei la locul de muncă nu are justificare în viața reală. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a primit anul trecut doar nouă sesizări privind discriminarea la locul de muncă pe bază de sex, dintre care, culmea, patru depuse de bărbați, trei de femei și două de persoane juridice. 

Ne puteți urmări și pe Google News