Editura Evenimentul si Capital

Romgaz SOMEAZĂ ELCEN să-şi plătească datoriile, altfel va BLOCA livrările de gaze pentru consumatorii din Capitală

Compania de stat Romgaz somează ELCEN Bucureşti să îşi plătească datoriile
Autor: | | 1 Comentarii | 545 Vizualizari

Compania de stat Romgaz Mediaş, unul dintre cei doi mari producători şi furnizori de gaze din România, somează ELCEN Bucureşti, compania care asigură cu agent termic Capitala, să îşi plătească datoriile. În caz contrar, Romgaz va opri livrările de gaze către ELCEN din 16 octombrie.

Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat în urmă cu câteva zile prelungirea contractului de livrare de gaze către ELCEN până în de 15 octombrie, dată de la care relaţiile contractuale vor putea fi menţinute numai în condiţiile în care Electrocentrale Bucureşti va prezenta "un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate faţă de Romgaz”.

Lucru confirmat de altfel, la B1 TV, şi de directorul general ELCEN, Marcel-Octavian Nicolaescu: "Azi am fost notificați de către ROMGAZ că, dacă nu găsim soluții pentru a achita datoria de 305 milioane de lei, o să sisteze furnizarea gazelor începând cu 15 octombrie. Am apobat un material în care, pentru o lună, garantăm cu contractele de furnizare a energiei electrice, după care, pentru un an de zile să ipotecăm anumite acțiuni din cadrul societății".

El a precizat că datoriile companiei au fost acumulate din cauza faptului că primăria Capitalei nu a bugetat în fiecare an la nivelul de a asigura 50% din prețul gigacaloriei. "Bucureștenii sunt conștiincioși și plătesc gazele. Prețul la gaze are două componente: una pe care o plătesc bucureștenii și subvenția pe care o asigură Primăria, de 50%, care a bugetat mai puțin", a explicat acesta.

"În data de 24 septembrie 2015, Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale 'Romgaz' - SA a aprobat prelungirea contractului de livrare gaze naturale cu societatea comercială Electrocentrale Bucureşti SA până la data de 15 octombrie 2015 cu menţiunea clară că 'o posibilă continuare a relaţiilor contractuale după data de 15 octombrie 2015 se va putea realiza numai în condiţiile în care SC Electrocentrale Bucureşti SA va prezenta, până la data de 15 octombrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate faţă de SNGN ROMGAZ - SA'. În situaţia nedorită, în care SC Electrocentrale Bucureşti SA nu prezintă programul mai sus menţionat, compania Romgaz se vede nevoită să sisteze livrarea gazelor naturale către aceasta, începând cu data de 16 octombrie 2015'', se menţionează într-un comunicat al Romgaz.

Romgaz este cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionarul principal este statul român, cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate