Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Penalii din România și-au desemnat candidatul la Președinție: Victor Ponta!

12-11/ion_cristoiu_01-465x390
Autor: | | 124 Comentarii | 6771 Vizualizari

Paranghelia de la Craiova, prezentată de Liviu Dragnea drept Consiliul Național lărgit al PSD, fusese programată iniţial să se ţină pe 1 august 2014. A fost mutată însă pe 29 iulie 2014. Pe 29 iulie 2014 se împlineau doi ani de la Referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Din cîte se ştie, cu toată strădania maşinăriei USL-iste (PSD şi PNL), cu toată atmosfera de ură faţă de Traian Băsescu, ţesută de Trustul Intact, cu toată Fraudarea de proporţii cosmice, la urne s-au prezentat doar 46% dintre alegători. Potrivit normelor democratice europene, acţiunea USL a fost un eşec de proporţii. Judecînd după așteptările create de dispozitivul de vot al Puterii, ar fi trebuit să iasă la vot peste 90% dintre cei înscrişi pe liste. N-au ieşit decît 46%. În aceste condiţii, pe momentul 29 iulie 2014 scrie clar: Eşec usturător! Două partide, dintre care unul cu o maşinărie de vot implacabilă, n-au reuşit să atingă nici măcar prezenţa de 50% plus unu. Cu toate acestea, strategii PSD au socotit că lansarea lui Victor Ponta să aibă loc pe 29 iulie 2014, la doi ani de la Referendum.

Pentru a marca un eşec?

Pentru a semnala că şi scrutinul din noiembrie 2014 poate fi un eşec de aceleaşi proporţii?

Nu.

Pentru a semnala că întreaga campanie a lui Victor Ponta se va desfăşura sub sloganul Schimbare pînă la capăt.

Luată în sine, sintagma Schimbare pînă la capăt trezeşte nedumeriri.

Prin USL, mai întîi, şi prin USD, mai apoi, alianţe create de PSD după modelul BPD, impus de PCR în 1946, pentru a mima pluralismul, PSD conduce ţara din aprilie 2013. Plagiind (ce-i mai place lui Victor Ponta verbul ăsta, verbul vieţii sale!), CDR-ul din 1996, PSD-ul a avut drept slogan, înainte de 2012, Schimbarea regimului politic Traian Băsescu. După aprilie 2012, PSD a făcut nu o Schimbare, ci mai multe, astfel încît, la ora actuală, regimul politic poate fi denumit Regimul Victor Ponta.

Ce vrea să spună Schimbarea pînă la capăt, sloganul însuşit de candidatul Victor Ponta?

Potrivit Documentelor de la Craiova - Discursul lui Victor Ponta, Rezoluţia Consiliului Naţional lărgit al PSD cuvîntările ţinute de la tribună - Schimbarea pînă la capăt înseamnă cucerirea de către PSD şi a Preşedinţiei, pentru ca astfel PSD să realizeze Schimbarea pînă la capăt.

Proclamă Victor Ponta de  la tribuna Marea Adunări PSD-iste de la Craiova:

„Vreau să credeţi alături de mine că România are o şansă extraordinară de schimbare, că am început această schimbare în urmă cu doi ani şi jumătate şi că putem să facem schimbarea României până la capăt“.

Rezoluţia Consiliului întăreşte acest angajament, acordîndu-i lui Victor Ponta încrederea că va rezolva această schimbare. În acest sens, Rezoluţia fixează şi ceea ce trebuie să schimbe pînă la capăt PSD prin cîştigarea Preşedinţiei:

„Consiliul Naţional lărgit al PSD apreciază că victoria în alegerile prezidenţiale a domnului Victor Ponta va marca sfîrşitul unui regim politic abuziv“.

Din cîte se ştie, în decembrie 2014, se încheie mandatul lui Traian Băsescu la Cotroceni. Documentele de strategie electorală PSD, adoptate în şedinţa BPN din 6 ianuarie 2014, au drept punct central „dărîmarea Regimului politic Traian Băsescu“.

Documentul din 6 ianuarie 2014 scrie negru pe alb:

„Ne propunem să dărîmăm cărămidă cu cărămidă ce-a rămas din regimul politic Traian Băsescu“.

În decembrie 2014, Traian Băsescu pleacă de la Cotroceni. Dacă actualul preşedinte nu mai candidează, de ce ar mai fi nevoie de Victor Ponta preşedinte, pentru ca regimul politic Băsescu să fie dărîmat pînă la ultima cărămidă?

Nu se dărîmă, ca să zic așa, de la sine, prin plecarea lui Traian Băsescu?

Răspunsul trimite la un alt slogan de campanie electorală asumat de Victor Ponta:

Toţi ceilalţi candidaţi (cu excepţia sa şi a PSD-istului Călin Popescu Tăriceanu) vor continua regimul Traian Băsescu:

„Traian Băsescu mai are o sută, o sută şi ceva de zile, acolo la Cotroceni, e sfîrşitul lui. Avem însă datoria să facem ca următorul preşedinte al României să nu fie de fapt al treilea mandat al lui Traian Băsescu, fără Traian Băsescu“.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate