BOIERIE pe AJUTOARE SOCIALE. Român în ANGLIA: "E ca şi cum ai găsi un sac cu bani pe marginea drumului"

BOIERIE pe AJUTOARE SOCIALE. Român în ANGLIA: "E ca şi cum ai găsi un sac cu bani pe marginea drumului"

Un imigrant din România a vorbit pentru tabloidul Daily Mail despre sistemul de ajutoare sociale de aici.

Rudi Ion a venit împreună cu rudele sale în Marea Britanie şi locuieşte împreună cu soţia sa şi cei doi fii într-o casă cu trei dormitoare în suburbia Nottingham.

"Am 25 de veri care trăiesc toţi în Nottingham, fiecare cu trei-patru copii", descrie bărbatul familia sa foarte numeroasă.

"Rudi este un tânăr de 28 de ani, care vorbeşte engleza bine. Nu pare surprins când îi spun despre controversatul raport care arată că 25% dintre copiii născuţi în Anglia şi Ţara Galilor în 2011 aveau părinţi imigranţi", scrie autoarea articolului, Sue Reid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tânărul recunoaşte că ajutoarele sociale consistente atrag românii către Marea Britanie. Ajunşi aici, imigranţii pot cere statului bani pentru copiii pe care îi aduc cu ei.

"Sistemul vostru social este o nebunie! Normal că românii vor continua să vină aici dacă primesc atâţia bani. E ca şi cum ai găsi un sac de bani pe marginea străzii. Îl iei şi nimeni nu spune nimic", crede Rudi Ion.

Tânărul din Bucureşti şi-a mai încercat norocul în opt alte state din Uniunea Europeană.

"Am început cu infracţiuni mici, precum furtul din buzunare. Am fost arestat în Norvegia, Finlanda, Suedia, Spania, Italia, Franţa, Austria şi Germania înainte de a veni aici. Vorbesc germană bine doarece am stat acolo în închisoare timp de şase luni", adaugă bărbatul.

În Marea Britanie, el primeşte 300 de lire pentru a-şi acoperi o parte din chirie şi este scutit de impozite deoarece are venituri foarte mici.