REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Stick-urile de recorectare a lucrărilor ar fi fost transportate cu ambulanţele Ministerului Sănătății

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Stick-urile de recorectare a lucrărilor ar fi fost transportate cu ambulanţele Ministerului Sănătății

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a transmis, luni, o plângere prealabilă ministrului Sănătății, Florian Bodog, prin care îi cere să demită de urgență factorii responsabili pentru organziarea deficitară a examenului de Rezidențiat din centrele universitare din București și Timișoara.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017. Deputatul USR Emanuel Ungureanu îi solicită în interpelare ministrului Bodog să comunice cine sunt persoanele responsabile de la nivelul Ministerului Sănătății pentru organizarea examenului de rezidențiat. De asemenea, Ungureanu îl intreabă pe ministru cine au fost persoanele responsabile care au transportat stick-urile cu softurile incorecte/corecte, responsabile de corectarea grilelor de examen și dacă este adevarăt ca stick-urile de recorectare a lucrărilor au fost transportate cu ambulanțe ale sistemului de urgență a Ministerului Sănătății.

„Modul catastrofal în care Ministerul Sănătății a organizat examenul de rezidențiat în acest an a creat un sentiment de revoltă și neputință pentru sute de absolvenți de medicină care au ales să rămână în România. Modul haotic și iresponsabil în care s-au corectat și mai apoi recorectat grilele de examen mai ales în București, dar și în Timișoara mă determina să cer public Parchetului să se autosesize și să ancheteze modul în care s-a desfășurat acest examen sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al acestui guvern profund toxic pentru România. Din informațiile pe care le-am primit direct de la medicii care au participat la examenul de rezidențiat, grilele au fost recorectate după presupusa eroare de soft în absența unor martori și cu grava încălcare a legilor în vigoare. Cer de urgență demiterea celor responsabili de bătaia de joc la adresa medicilor ", a declarat Ungureanu, potrivit unui comunicat de presă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News