Editura Evenimentul si Capital

Fuziune PDL- FC, la Parlament, de ziua lui Vasile Blaga. Predoiu, APLAUDAT puternic: "Împreună vom face Crăciunul la Cotroceni". Macovei a cerut cuvântul, dar nu i s-a mai dat

14-07/blaga-465x390
Autor: | | 25 Comentarii | 1110 Vizualizari

La Parlament a avut loc Convenția Națională Extraordinară a PDL. Cu doar un vot împotrivă, fuziunea cu PNL a fost aprobată. Anterior, democrat liberalii au aprobat fuziunea prin absorbție cu Forța Civică, iar Mihai Răzvan Ungureanu și Andrei Chiliman, au devenit, oficial, prim-vicepreședinți ai PDL.

UPDATE. 13.00. Monica Macovei, care nu a urcat pe scenă, ci a stat, jos, printre delegați, a vrut să se adreseze și ea membrilor PDL, drept pentru care a formulat o cere în scris. "A fost aprobată, dar nu știu ce s-a întâmplat. Flutur m-a invitat să vorbesc pe Statut. Eu nu despre Statut voiam să vorbesc. Voiam să mă adresez membrilor PDL", a povestit Macovei. Ea voia se le spună pedeliștilor că valorile PDL trebuie respectate și de aliați, iar un candidat la prezidențiale ar trebui desemnat de oameni, și nu de partide.

UPDATE. 12.00. Cătălin Predoiu este invitat la microfon. Este apludat puternic. Delegații și liderii aflați pe scenă s-au ridicat în picioare. "M-ați lăsat fără cuvinte! Ce poate fi mai frumos decât o mare familie, strânsă laolaltă. Noi azi facem istorie", a spus Predoiu. El le spune delegaților că unitatea o să-i ducă la Cotroceni. Este, din nou, aplaudat în picioare. "Este o fuziune care poate crea perspectiva unei Românii pe picioarele ei. Nu o facem pentru noi, o facem pentru copiii noștri. N-am nicio îndoială că vom reuși."

"Indiferent cum, indiferent cât de greu îmi va fi, mă veți avea alături și împreună vom face Crăciunul la Cotroceni. Trăiască PDL, trăiască Dreapta unită", a fost fraza cu care Predoiu a ridicat, iar, sala în picioare. "Cătălin, Cătălin", au scandat delegații.

UPDATE. 11.54. Cu un vot împotrivă și șase abțineri s-a votat fuziunea cu PNL.

UPDATE 11.30. Cu două abțineri, fuziunea PDL și FC a fost aprobată. Vasile Blaga le urează, din nou, bun venit celor din Forța Civică și Inițiativa România Liberală. A început Convenția în care se aprobă fuziunea cu PNL. Vasile Blaga:

 • Primul pas spre marele partid a fost făcut. Să fie într-un ceas bun!
 • Am datoria să-i ofer PDL-ului cea mai bună alternativă dincolo de cea mai mare partimă și emoție.
 • Programul de guvernare va fi centrul noului partid.
 • Din fuziune nu va câștiga nici PNL, nici PDL, va câștiga România.
 • Sigur, suntem buni, suntem frumoși, dar nu vom reuși sî învingem PSD-ul. Două partide de dreapta își vor mobiliza separat electoratul și va câștiga mereu PSD. Singura soluție este fuziunea.

UPDATE 11.27 Vasile Blaga:

 • Dragi colegi de la Forța Civică, vă veți simți foarte bine în acest partid, și împreună suntem mai puternici și vom merge mai departe către noiua construcție de centru- dreapta.

UPDATE 11.17. Înainte de a fi supus la vot protocolul de fuziune, i se dă cuvântul lui Mihai Răzvan Ungureanu:

 • Există stimați colegi două moduri de a veni în fața dvs, două discursuri: cel mai scurt și cel mai lung. O să le citesc pe amândouă. Cel mai scurt vă spune că FC a aprobat cu doar dopuă abțineri fuziunea cu PDL.
 • Dle Blaga suntem aici în calitate de membri și ziditori ai unei construcții politice cum nu a mai existat în România. Mă bucur că suntem primii care am trecut peste orgolii mărunte.
 • Sunt aici împreună cu toți colegii din FC, alături de ei, cu toată energia, cu toate visele, ne dedicăm PDL, fără să ne gândim la sacrficii.
 • Doresc ca energia noastră să aibă un singur țel: aducerea PDL acolo unde îi este locul în istoria contemporană. Singurul partid care a fost capabil să se sacrfice pentru binele națiunii.
 • Aveți întreg respectul nostru, al colegilor din FC și este pentru noi o onoare să vă însoțim pe acest drum. Azi e prima zi a războiului pe cvare îl vom câștiga.
 • Vom lupta ca Victor Ponta să nu ajungă președintele României și nici să rămână premier.
 • PDL, coloană vertebrală a viitorului partid de centru dreapta. PDL, la guvernare alături de aliații săi.
 • Știu ce înseamnă trădarea. Și dvs ca și mine ați simțit gustul ei. Înțeleg nedreptatea de care a avut parte PDL. Fiecare dintre noi are de plătit un preț pentru ca unirea Dreptei să se realizeze.
 • Împreună suntem primii, unirea face puterea.
 • Am fost secretar general al acestui partid, ministru, pe unii vă știu de când v-ați înscris în partid.
 • Simt că o parte din mine va rămâne cu acel PDL pe care îl știm cu toții.

UPDATE 11.10. Vasile Blaga le mulțumește democrat-liberalilor pentru că au pus umărul la realizarea noului proiect, respectiv unirea cu liberalii. Apoi, Gheorghe Flutur supune la deciziile prin care Andrei Chiliman și Mihai Răzvan Ungureanu devin prim-vicepreședinți ai PDL. De asemenea, se votează pe bandă rulantă fuziunea cu Forța Civică. Sunt invitați pe scenă liderii formațiunii conduse de Mihai Răzvan Ungureanu. Numai că aceștia nu au ajuns încă. " Vă rog să luați loc. Noi am fost operativi, i-am rugat să fie aici la 11.10. PDL are disciplină", spune Flutur. În scurt timp, sosesc și cei de la Forța Civică în frunte cu MRU.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate