Campania FAPTE BUNE. Refuzat de medicii din țară, Fănel are o șansă în Germania

Campania FAPTE BUNE. Refuzat de medicii din țară, Fănel are o șansă în Germania

Un bărbat din București se luptă de 6 ani cu boala și cu sistemul pentru a nu paraliza. Singura sa speranță este o operație pe care nu o poate face decât un medic din Germania

În anul 2010, Avădăni Fănel, din Bucurșeti, în vârstă de 32 de ani, a avut un accident de motocicletă. Din cauza faptului că Fănel şi-a pierdut conştienţa şi din cauză că nu au existat martori, culpa nu a putut fi stabilită corect. Au urmat nenorociri după nenorociri.

Am primit la redacție apelul unui prieten al lui Fănel, care îi roagă pe cei care pot să ajute să o facă. Are nevoie de sprijin financiar pentru a nu paraliza. Iată toată tevaura prin care a trecut și trece Fănel din 2010.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima operație

În urma accidentului, a fost transportat la spitalul Bagdasar- Arseni cu diagnosticul: ruptură de splină, dublă fractură de omoplat, coaste rupte care au perforat plămânii, fisură a coloanei vertebrale. În urma problemeleor constatate, medicii au luat hotărârea să îi extragă splina.

Numai că ghinionul lui Fănel nu s-a oprit aici. „La terapie intensivă, în stare de inconştienţă, având dureri foarte mari a căzut din pat. După ce a fost stabilizat a mai căzut o dată din pat. La externare i s-a făcut o radiografie care a arătat faptul că la nivelul coloanei vertebrale fisurile se transformaseră în fracturi. În aceste condiții, tot în cadrul spitalului Bagdasar- Arseni, a fost operat la coloană, implantându-i-se tije și șuruburi infestate cu stafilococul auriu. Operația nu s-a închis, la investigații ulterioare efectuate la Spitalul Victor Babeș a fost identificat stafilococul auriu, tulpina MRSA –tulpina care găsește numai în mediul spitalicesc. Medicii i-au spus că nu este nicio problemă, că stafilococul îl avem toţi pe piele şi că infecţia a fost cauzată de un fir care iese la suprafaţa tegumentului”, ne scrie prietenul lui Fănel.

Au început să apară consecințele: după o lună nu a mai putut merge din cauza durerilor, dar doctorii au recomandat consult psihiatric!

„La nenumărate insistenţe a fost operat din nou în luna mai 2011, tot la Bagdasar Arseni. După 10 zile de tratament Fănel încă avea febră și dureri foarte mari, medicii luând decizia să redeschidă operația și să îl lase așa pentru ca infecția să iasă la suprafață. De la acest spital a fost transferat la Spitalul Victor Babeș. Acolo s-a depistat un nou virus interspitalicesc, acinetobacter + stafilococul auriu”.

Recuperarea

După externare şi două luni de tratament la domiciliu, la pat, cu interzicerea totală a mişcărilor, a început recuperarea. „După 7 luni operația s-a cicatrizat, dar la numai o săptămână s-a infectat din nou, medicii deschizând a doua oară plaga și lăsând-o așa. A stat aproximativ 8 luni cu plaga deschisă. Plaga nu s-a închis în totalitate, a rămas infectată, în ciuda tratamentului neîntrerupt cu antibiotice agresive. Cei de la „Victor Babeș” au recomandat o nouă operație, dar medicii de la Bagdasar-Arseni a refuzat pe motiv că «nu mai au ce să îi facă»”.

Ajutor

În disperare de cauză, familia a solicitat o audienţă la Ministrul Sănătăţii, de unde au fost îndreptați către Spitalul Casa Austria din Timişoara, la un anumit medic neurochirurg. Astfel, în anul 2013, la Timișoara, împreună cu un medic din Germania, a fost operat a treia oara, de această dată operaţia a fost, în primă instanţă, cu suces. „După externare, după un tratament care a durat 4 luni, în vara lui 2014 au reînceput durerile puternice şi s-a depistat infecţie în zona intervenţiei T9, T10, T11, vertebre care au fost înlocuite în cadrul operaţiei de la Timişoara cu un „obelisc” (dispozitiv medical). În anul 2014 a fost operat a patra oară la Timișoara, medicul din Germania nu a mai dorit să vină, motivând că nu poate opera în asemenea condiții. În urma operației au fost înlocuite obeliscul și șuruburile”.

Costuri

Operaţiile au costat 20.000 lei, fără a fi decontat nimic de la Casa de Asigurări. În luna Martie 2016 operaţia s-a infectat şi până la ora actuală infecţia persistă, medicii din România recomandând operaţie urgentă pentru a evita paralizia.

Medicul din Germania care a efectuat a treia operaţie asigură că în clinica în care activează în oraşul german Regensburg problema poate fi rezolvată definitiv şi cu succes. Dar este nevoie de bani. Donaţiile private au ajutat mult în timpul scurs din 2010 şi până acum, dar nici prietenii sau familia nu mai au resurse.

Dezarmat, dar cu speranță

Procedurile pentru plecarea în Germania sunt îngreunate. „Asta din cauză că nemții au cerut banii înainte. Nu mai vor pe formularul E 112, pentru că statul nu dă banii când trebuie. O operaţie privată ar costa minimum 50.000 €”, ne-a spus și Fănel. Așa a fost informat de medicul din Germania.

Nu îndrăznește să facă un copil

Acum acest om este pensionat pe caz de boală. Ne spune cu disperare că nu mai suportă și se teme că acest stafilococ va ajunge la coloana vertebrală. Consecințele ar fi devastatoare. Ar paraliza. Vorbește calm, aproape dezarmat de toate nenorocirile prin care a trecut. Dar nu vrea să renunțe. Și acum operația a plesnit. „În țară nu se poate face nimic. Acum umblu cu operația plesnită. Antibioticul, pe care îl iau de aproape doi ani, nu își face treaba, nu ajunge la coloană, la os, pentru că nu este o zonă vascularizată. Cei de la Bagdasar-Arseni nu au recunoscut niciodată că de acolo am luat stafilococul. În țară nu se poate rezolva ce am eu”, concluzionează Fănel. L-am întrebat dacă are copii. „Nu, nu am, pentru că mi-a fost teamă să mai fac copii după tot ce am pățit”.

Conturile unde puteți depune bani pentru Fănel Avădani. USD.RO79RNCB0083107131860003 SWIFT:RNCB RO BU. EUR. RO09RNCB0083107131860002 Sucursala Alexandru Obregia București. RO36RNCB0083107131860001. BCR sector 4.