Editura Evenimentul si Capital

REFERENDUM FRAUDAT. Instanțele dau noi condamnări pentru furturi la urne: un șef și un membru al unei secții de votare, găsiți vinovați!

07_referendum_EVZ
Autor: | | 16 Comentarii | 983 Vizualizari

Preşedintele şi un membru al biroului electoral al unei secţii de votare din comuna Pătulele, Mehedinţi, au fost condamnaţi pentru fraudarea unui număr de 137 de voturi la referendumul naţional din 29 iulie 2012, pentru demiterea preşedintelui României.

Minuta Judecătorie Vânju Mare: “Condamnă inculpata Calea Rodica la pedeapsa de un an cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Condamnă inculpatul Antonie Titus la pedeapsa de un an cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Încetează procesul penal cu privire la inculpatul Amzoi Ion. Document: Hotarâre  52/2014  19.03.2014”. Acesta este al doilea dosar privind fraudele de la referendum soluţionat de judecătorii din Mehedinţi. Pe 3 martie, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a condamnat la închisoare trei preşedinţi şi un membru de la câteva secţii de votare din Mehedinţi, pedepsele fiind cuprinse între un an de închisoare cu suspendare şi trei ani cu executare.
  • REFERENDUMUL FRAUDAT. Patru persoane, preşedinţi şi membri ai unei secţii de votare, au fost condamnate!

Un alt caz de condamnare, un an de zile cu suspendare, pentru fraude electorale la Referenduma fost dat de Judecătoria Bolintin Vale.

  • REFERENDUM FRAUDAT. Primele condamnări pentru falsificarea listelor suplimentare aferente urnei mobile
 Acuzațiile procurorilor

Presedintele sectiei de votare din comuna Patulele-judetul Mehedinti, impreuna cu doi membri ai sectiei- Titus Antonie si Ion Amzoi-, au fost trimisi in judecata pentru fraudarea referendumului.

Ei au introdus in urnele de vot un numar suplimentar de 137 de buletine de vot falsificate in numele celor care nu s-au prezentat la vot. La acea sectie de votare erau trecute  1440 de persoane   pe listele electorale .

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza cunoscută mass-media sub denumirea „Fraude la referendum” Mehedinţi şi au dispus, la data de 03.03.2013, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor CALEA RODICA, ANTONIE TITUS şi AMZOI ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000, respectiv introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Cu ocazia desfăşurării referendumului naţional organizat la data de în data de 29 iulie 2012, inculpata CALEA RODICA, în calitate de preşedinte al unei Secţii de votare din comuna Pătulele, a semnat lista electorală suplimentară aferentă urnei mobile cunoscând că aceasta conţine semnături false, a introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător persoanelor înscrise în fals (atât în lista electorală permanentă cât şi în lista electorală suplimentară) şi a consemnat date nereale cu privire la numărul participanţilor în procesul – verbal privind rezultatul referendumului.

 Totodată, inculpaţii ANTONIE TITUS şi AMZOI ION, în calitate de membri ai biroului electoral al aceleiaşi secţii din comuna Pătulele, care au fost desemnaţi de preşedinta secţiei să se deplaseze cu urna mobilă la toate persoanele înscrise în lista suplimentară, nu şi-au îndeplinit această atribuţie.

În acest context, inculpaţii au permis, ulterior, semnarea în fals a celor care nu şi-au exercitat dreptul de vot şi introducerea unui număr suplimentar de buletine de vot corespunzător acestor persoane, precum şi semnarea procesului-verbal privind rezultatul referendumului, cunoscând că acesta conţine date nereale.

Sintetizând, din rechizitoriul procurorilor reiese că a fost fraudat un număr de  137 voturi din totalul de 1440 de alegători înscrişi pe lista permanentă şi cea suplimentară.

Pagina 1 din 1
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate