PSD nu mai poate fi tolerant cu Lege Prevenției propusă de PNL

PSD nu mai poate fi tolerant cu Lege Prevenției propusă de PNL

Biroul de presă al PSD: Solicităm PNL să retragă Legea Prevenției în sănătate care îi duce pe românii bolnavi în sapă de lemn

Partidul Social Democrat solicită PNL să renunțe la Legea Prevenției în sănătate, care îi extermină pe români, obligându-i să-și plătească tratamentul, dacă au avut ghinionul să se îmbolnăvească. “Nu ne poate mira însă această idee, atâta timp cât, să nu uităm, PNL are în componența sa foști membri PDL care au închis spitale și care considerau atunci că morfina atât de necesară pentru românii grav bolnavi este un lux. De aceea, nu putem fi surprinsi de lipsa de compasiune a liberalilor, care au preluat cinismul guvernării Boc. Considerăm că liberalii vor să îi aducă în sapă de lemn pe românii bolnavi, chiar și dacă sunt asigurați. Specialiștii subliniază că, atât cancerul, cât și bolile cardiovasculare pot avea forme galopante de evoluție, chiar și la bolnavii care au avut o alimentație echilibrată, un stil de viață sănătos și care și-au făcut toate analizele. Prin urmare, este imposibil să fie departajați prin lege bolnavii care trebuie să plătească tratamentul, invocând lipsa prevenției.”

PSD suspectează PNL că în urma reacției negative a opiniei publice aspura proiectului de lege propus, acesta a conceput un plan de abatere a atenției opiniei publice de la problemele grave menționate în proiectul de lege atacând legea propusă de Liviu Dragnea.  „În plus, observând reacția opiniei publice față de Legea prevenției în sănătate - o lege care contravine prevederilor din Constituție, câtă vreme legea fundamentală asigură dreptul fiecărui român la servicii medicale fără condiționări -, PNL mută manipulator dezbaterea într-o altă zonă, difuzând informații false despre Legea educației pentru toleranță.”

PSD  lansează o cerere fermă către PNL să nu mai dezinformeze publicul!

Ne puteți urmări și pe Google News

“Nicăieri în cuprinsul legii nu se face vreo referire care ar fi putut fi interpretată drept un atentat la libertatea de exprimare, nici în general, și cu atât mai puțin în mediul online.

Legea este una pozitivă, care îndeamnă la educație pentru toleranță și la salvarea diferențelor pluriculturale care dau frumusețe societății românești. Nu este o lege care să se concentreze pe coerciție, din contră. Amenzile despre care se tot vorbește sunt cele prevazute deja în Ordonanța 137 referitoare la discriminare, iar această lege nu aduce nou decât conceptul de defăimare socială, statuând faptul că simpla apartenență la un grup social, de orice natură, cu excepția celor care contravin ordinii de drept, nu poate fi subiect de jigniri sau ofense. Mai mult, au fost eliminate printr-un amendament, criteriile de avere și orientare politică din definirea grupurilor sociale, deci afirmația că politicienii vor să se protejeze de comentariile negative nu are absolut niciun fundament real”.

Astfel, cele două legi gândite de inițiatorii lor ca un sprijin pentru educație socială în ceea ce privește toleranța, respectiv prevenție în sănătatea publică, conduc la un război între cele două forțe politice importante de la noi.