Totul despre Programul Start-Up Nation 2018

Totul despre Programul Start-Up Nation 2018

Înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 va începe în aprilie şi sunt invitaţi inclusiv cei care nu au primit finanţare anul trecut.

"Pentru 2018 am stabilit lansarea unei noi sesiuni de înscriere în Start-Up Nation în luna aprilie. Cei care s-au înscris în 2017 şi nu s-au calificat vor avea şansa să depună dosarele în 2018. În maximum 30 de zile vom da toate detaliile privind criteriile. Eu îmi doresc anumite reglaje ca lucrurile să meargă cât mai bine", , a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, în cadrul unei declaraţii de presă. El a spus că în acest moment există în bugetul pentru 2018 suma de 700 de milioane de lei alocată acestui program, iar la prima rectificare va cere diferenţa de până la 2 miliarde de lei.

Referitor la sesiunea din 2017 a programului, Laufer susţine că totul este în grafic.

"Până la 19 ianuarie au fost depuse 807 deconturi, sub 10% din beneficiari, deci mulţi urmează să vină. Nu avem în acest moment cereri de plată şi deconturi care nu au fost plătite, este foarte, foarte important. Din acestea, 407 au fost aprobate de către agenţii deja şi am început foarte bine primele două săptămâni din 2018, avem deja sute de certificări în acest moment şi sute deja programate. Din cele 407 au fost deja aprobate 290 şi au fost transmise şi deja plătite. 117 sunt în clarificări, întrucât nu de fiecare dată primim dosarul complet de decont cu ceea ce cerem conform procedurii. Situaţia implementării programului este în grafic şi nu există întârzieri", a arătat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuşi, ministrul a admis că există unele probleme la Fondul de Contragarantare.