Editura Evenimentul si Capital

PRIMA reacţie a unei bănci greceşti din ROMÂNIA!

Autor: | | 2 Comentarii | 2289 Vizualizari

Piraeus Bank Romania, subsidiara locală a Piraeus Bank Grecia, a anunţat că în România nu se aplică nici un fel de limitare a operaţiunilor băncii.

Toate operaţiunile sunt localizate şi integrate politicilor pieţei bancare din România, reglementate de BNR, a anunţat banca printr-un comunicat.

Nu sunt implementate politici de control de capital, nu sunt închise băncile şi nici nu sunt limitate operaţiunile. Clienţii Piraeus Bank România beneficiază de prevederile privind garantarea depozitelor prin Fondul de Garantare a Depozitelor de până la 100.000 de Euro”, a anunţat banca.

BNR a reglementat foarte clar intervenţiile acţionarilor tuturor băncilor, inclusiv ai celor din Grecia. Există un protocol foarte clar, cu reguli precise privind interferenţa acţionarilor. Piraeus Bank are active de 2 miliarde de Euro, lichidităţi peste media pieţei şi solvabilitate solidă, de 12,7%. În total, Piraeus Bank România are 300.000 de clienţi în cele 120 de sucursale din ţară.

Situaţia din Grecia nu afectează operaţiunile zilnice de pe piaţa românească iar băncile membre ale Consiliului Patronatelor Bancare din România desfăşoară tranzacţii cu clienţii băncilor româneşti cu acţionariat grecesc normal şi stabil din punct de vedere al operaţiunilor interbancare, se arată într-un comunicat al CPBR.

Reprezentanţii CPBR reamintesc că în fiecare dintre zilele trecute oficialii Băncii Naţionale a României au afirmat că operaţiunile băncilor cu capital grecesc din România sunt atent supravegheate de către banca centrală din punct de vedere al capitalizării, acestea fiind persoane juridice române şi desfăşurându-şi activitatea în principal pe piaţa românească, având indicatori de lichiditate şi solvabilitate excelenţi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Afaceri

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate