Procurorul Portocală, un judecător şi un politician au obţinut fraudulos terenuri de la o primărie din Prahova

Procurorul Portocală, un judecător şi un politician au obţinut fraudulos terenuri de la o primărie din Prahova

Un denunţ-bombă a fost depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie.

După ce săptămâna trecută DNA a cerut Înaltei Curţi redeschiderea dosarului în care Mircea Negulescu, fostul procuror Portocală, este acuzat că ar fi obținut prin fals un teren pe care îşi construieşte o vilă, un om de afaceri din Prahova a depus la Parchetul General un denunţ în care arată că deţine dovezi că mai mulţi magistraţi, politicieni şi oameni de afaceri din Ploieşti au achiziționat fraudulos terenuri pe raza județului Prahova.

Proprietara nu ştie ca fiul lui Portocală să-i fi fost chiriaş

Mircea Negulescu, între 2014 şi februarie 2017, în calitate de procuror al DNA Ploieşti şi, anterior, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din acelaşi municipiu, şi-a construit o casă în satul Strejnicu, din comuna Tîrgşorul Vechi, judeţul Prahova, pe un teren obţinut fraudulos, interpunându-l pe fiul său, Dragoş Alin Negulescu. Astfel, pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Tîrgșoru-Vechi, prin expunerea de motive, și consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislația privind acordarea unor facilități tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioadă de 90 ani, fiului procurorului Portocală o suprafață de teren cu destinație rezidențial - construcție casă. Pentru a se face dovada domiciliului în acea localitate, s-a încheiat un contract fictiv de închiriere locuință, între o proprietară bătrână, nevăzătoare, și Negulescu Junior. Denunţătorul susţine că bătrâna nu şi-a dat vreodată acordul ca Dragoş Negulescu să-și stabilească domiciliul la ea în casă și nici nu a semnat contractul de închiriere. „Este posibil ca actul juridic să fie semnat, în locul titularei, de fiul acesteia, Ştefan, fost ofițer de poliție, acum pensionat, aflat în relații de prietenie cu procurorul Negulescu Mircea, căruia, în timpul activității, îi înmâna „fișicuri cu bani„”, scrie denunţul datat 1 mai 2018.

Cămătarii au cotizat la construcţia casei

Uzând de contractul de închiriere, Dragoş Negulescu a obţinut o carte de identitate în care are domiciliul în Tîrgşorul Vechi.

● „Procurorul Negulescu Mircea nu are acte justificative pentru materiale, manoperă lucrări și alte prestări servicii, iar cele pe care, totuși, le-a procurat, sunt false: anumite facturi au fost achitate de numitul VÂLCEA ION, cămătar din Comarnic, îndeosebi tabla acoperișului marca WETTER BEST, pe care acesta a achitat-o firmei SC DEPACO SRL Băicoi

● alte lucrări și plăți au fost făcute de cămătarii CANTEMIR NICOLAE VASILE și MELIU din comuna Bărcănești ● VLAD CONSTANTIN, zis „ŞOMERU’ ”, căruia NEGULESCU MIRCEA i-a cerut să-i cumpere materiale.

Notă: redau, dintr-o înregistrare audio, afirmațiile din luna ianuarie a.c. ale lui VLAD CONSTANTIN:

(V.C-tin.) – Geamurile i le-a făcut Băcanu (n.n. – de la casa construită de Negulescu Mircea în sat Strejnicu, comuna Târgușorul, județul Prahova)...

(V.C-tin.) – Fierul beton mi l-a cerut mie.

(V.C-tin.) – A modificat proiectul fără avize / autorizații (n.n. – la casa din Strejnicul)...Casa a fost făcută de cămătarii Cantemir și Melinte. Nu are acte justificative, niciunul!

Menționez că VLAD CONSTANTIN, alias „ȘOMERU’ ”, care a făcut DENUNŢURI la cererea magistratului, a mai afirmat că procurorul i-ar fi cerut să evite anumite nume, printre care cel al lui CANTEMIR NICOLAE VASILE din Bărcănești, jud Prahova”, se mai precizează în documentul depus la Parchetul General.

Procurorii mai sunt sesizaţi că Mircea Negulescu a mai “dobândit, recent, tot în condiții frauduloase, un alt teren în comuna vecină, Tîrgșoru Nou”.

 

Pe filiera judecătorului Teişanu

Primul teren a fost obţinut de Portocală în urma destăinuirilor judecătorului Florentin Teişanu de la Curtea de Apel Ploieşti, conform unor înregistrări audio apărute în spațiul public. Teişanu şi soţia sa intraseră în acelaşi mod pe un teren în Strejnicu.

Unul dintre criteriile de atribuire al acestor terenuri era conform 1.4. din Caietul de Sarcini, condiții cumulative pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care se vor înscrie la licitația publică organizată în vederea vânzării:

● să fie persoane fizice (căsătorite sau necăsătorite), cu vârsta de minim 18 ani, având domiciliul în comuna Tîrgșorul Vechi;

● să nu dețină alt imobil (teren intravilan sau casa) în proprietate, indiferent de locul amplasării acestora; în acest sens, persoana care se va înscrie la licitația publică va depune la dosar o declarație dată în formă autentică din care să rezulte că nu deține alt imobil în proprietate.

Conform declarației de avere a lui Teişanu D. Florentin - judecător la Curtea de Apel Ploiești, din anul 2015 reiese că împreună cu soția sa dețineau un apartament în Ploiești încă din anul 2005, existând indicii temeinice că aceștia au dat o declarație pe propria răspundere în fals.

Presa prahoveană a luat urma fraudelor

Site-ul Incisiv de prahova scria, pe 24 aprilie, că mai multe persoane din sistemul juridic și instituții de forță au apelat la diferite tertipuri ilegale pentru obținerea unor suprafețe de teren.

Cazul construcțiilor controversate a început după ce a ieșit la suprafață faptul că magistratul Negulescu Mircea a obţinut terenul de sub construcţie în condiţii nelegale, frauduloase, interpunându-l pe fiul său.

„Pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Tîrgşoru-Vechi prin expunerea de motive şi consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislaţia privind acordarea unor facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioadă de 90 ani, fiului procurorului Negulescu Mircea, Negulescu Dragoş Alin, o suprafaţă de teren cu destinaţie rezidenţial – construcţie casă”, consemna site-ul prahovean.

Cazul lui Mircea Negulescu este doar primul dintr-o listă lungă care cuprinde magistrați, oameni de afaceri și persoane cu funcții de decizie în instituțiile de forță ale județului Prahova, toate acestea urmând să fie dezvăluite în viitorul apropiat, mai menționa Incisivdeprahova.ro.

Hop şi deputatul Ionescu de la PNL

În mod similar a procedat și deputatul PNL George Ionescu (foto) care a obținut prin membrii familiei sale în același condiții frauduloase teren în satul Strejnicu, comuna Tîrgșorul Vechi.

De remarcat este faptul că Ionescu George, Ionescu Cătălina, Ionescu George Cătălin și Ionescu Mihai Sebastian dețineau la data faptei proprietatea din Valea Doftanei, conform Extrasului de Carte Funciara nr. 21389 eliberat ca urmare a cererii nr. 16494 din 24.07.2017.