Editura Evenimentul si Capital

Percheziţii DNA la Primăria Miercurea Ciuc. PRIMARUL şi un viceprimar ar fi vizaţi. Edilul primea o șpagă de 10.000 de euro pe lună

Percheziţii DNA la Primăria Miercurea Ciuc
Autor: | | 14 Comentarii | 3394 Vizualizari

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, miercuri dimineaţă, percheziţii în nouă locaţii situate în judeţele Harghita, Mureş şi Ilfov, una dintre ele fiind Primăria Miercurea Ciuc, într-un dosar privind suspiciuni de corupţie, au declarat surse judiciare.


Pe aceeași temă: EDITORIALUL EVZ. Șapte întrebări care dezbracă în pielea goală politicienii maghiari EXCLUSIV. Tinutul Secuiesc, asa cum nu il vezi niciodata la TV. Ce fac ungurii in Mures si Harghita FOTOREPORTAJ | UPDATEAncheta DNA ar fi vizat primarul Robert Raduly şi un viceprimar. Potrivit unor surse judiciare, se fac percheziţii la primărie şi la locuinţa primarului în cauză sunt implicate firme şi interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare.  Firma City Parching, cea care taxează locurile de parcare în mun. Miercurea Ciuc dă primarului o mită de 10.000 de euro lunar. Primăria a dat dreptul acestei firme să amendeze şoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului. În comiterea infracţiunilor de corupţie, primarul are un intermediar pe relaţia cu firma SC City Parching SRL.

De asemenea, potrivit acelorași surse judiciare, primarul din Miercurea Ciuc a  primit mită de 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării Hipermarketului DEDEMAN din Miercurea Ciuc.

Atribuire ilegală

Primarul Raduly Robert Kalman este acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unei locuinţe A.N.L. în favoarea unui consilier judeţean la C.J. Harghita.  Astfel, primarul ca preşedinte al comisiei sociale (privind aprobarea criteriilor de punctaj pentru stabilirea ordinii de prioritate pentru repartizarea locuinţelor ANL) de soluţionare a cererilor pentru repartizarea locuinţelor pentru tineri, a avizat repartizarea şi, ulterior, a aprobat închirierea unei locuinţe A.N.L. în favoarea unui consilier în cadrul C.J. Harghita, cu care se află în relaţii apropiate. Solicitantul nu îndeplinea condiţia obligatorie a criteriului locului de muncă în localitatea repartizării locuinţei.

O altă acuzație a procurorilor arată că primarul a condiţionat atribuirea contractului de servicii având ca obiect „servicii de telefonice mobilă”, în favoarea S.C. VODAFONE S.R.L., de primirea sumei de 5.000 euro, sub forma unei „sponsorizări”.

Contracte ilegale

 

Raduly Robert-Kalman, în calitate de ordonator de credite, şi Szoke Domokos în calitate de ordonator delegat de credite  au creat foloase necuvenite SC TOPO SERVICE SAîn perioada 2007-2014, deoarece  au aprobat plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea S.C. Topo Service S.A  care a avut contract de executare a lucrărilor de cadastru general . Plăţile nejustificate s-au efectuat în baza contractului nr. 1/2006 încheiat de Mun. Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., în care s-a menţionat iniţial preţul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin actul adiţional din 24.07.2009. 

 

Astfel, firma a fost plătită deşi nu erau îndeplinite condiţiile tehnice şi  de legalitate, fiind refuzată recepţia lucrărilor de către singura autoritate abilitată pentru aprobarea lucrărilor de cadastru general - Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi organul din subordine la nivel de judeţ, respectiv OCPI Harghita. Plăţile s-au efectuat în favoarea S.C. Topo Service S.A., în perioada 2007-2014, în Miercurea Ciuc, deşi OCPI Harghita, a restituit de 3 ori documentaţia  de cadastru întocmită de S.C. Topo Service S.A., şi a înştiinţat Primăria Mun. Miercurea Ciuc şi executantul S.C. Topo Service S.A că actele nu pot fi luate în considerare la realizarea cadastrului general din localitate şi sunt lipsite de orice efecte în domeniul de activităţi pentru care au fost realizate.  Deşi au fost anunţaţi  plăţile  efectuate de primărie,în perioada 2007 -  2014, mare parte din ele chiar ulterior notificărilor succesive transmise de OCPI Harghita, care a relevat lipsa de valoarea a documentaţiei cadastrale întocmite. Toate plăţile efectuate de Primăria Mun. Miercurea Ciuc în favoarea S.C. Topo Service S.A. pentru lucrări de cadastru general în localitate, au fost nejustificate şi constituie prejudiciu material adus unităţii administrativ teritoriale.

De asemenea, Szoke Domokos, preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor a favorizat  S.C. GARDEN CENTER GRUP S.R.L.  din Bucureşti  care a primit un contract de lucrări de la Administraţia locală Miercurea Ciuc având ca obiect „Amenajare zona verde str. Ret” în valoare estimată de 1.320.170 lei, obiectiv de investiţii co-finanţat din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, prin contractul pentru finanţare nerambursabilă din 2011, încheiat între Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi administraţia locală Miercurea Ciuc în cadrul „Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate