Oxford Analytica: România a rezistat exodului investitorilor, în ciuda situaţiei din Ucraina

Oxford Analytica: România a rezistat exodului investitorilor, în ciuda situaţiei din Ucraina

Pe fondul escaladării tensiunilor dintre Est şi Vest legate de Ucraina şi a sporirii temerilor privind efectele negative ale încercărilor Chinei de a ţine în frâu boom-ul creditării, România simbolizează rezistenţa Europei Centrale şi de Est (CEE) la vânzările masive de active înregistrate pe pieţele emergente, potrivit unui raport Oxford Analytica, scrie Agerpres.

Raportul reaminteşte că agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's îi atribuie României un rating din categoria investiţiilor speculative (junk), ţara fiind încă este sub un program FMI.

România a înregistrat, în luna februarie, o rată anuală a inflaţiei de 1,3%, depăşind media din Uniunea Europeană (0,8%) potrivit datelor Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Cu toate acestea, economia trece printr-o redresare condusă de majorarea cererii pe plan intern, înregistrând în trimestrul patru din 2013 cel mai rapid ritm de creştere în ritm anual din UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, Estonia şi România se situează pe primele locuri în UE în ceea ce priveşte creşterea medie a preţurilor pe total, în ultimele 12 luni (februarie 2013 — ianuarie 2014), cu un avans de 2,8% şi, respectiv, 2,6%.