Editura Evenimentul si Capital

Opreşte-te şi iubeşte, o pauză de lectură în vâltoarea evenimentelor cotidiene

Autor: | | 0 Comentarii | 360 Vizualizari

Opreşte-te şi iubeşte. Vă puteţi întreba de ce acest îndemn, în vremuri în care mulţi nu au timp pentru dragoste şi fericire

Cartea Oprește-te și iubește, de Alina Dincă, aflată în pregătire la Editura Coresi, îşi propune şi ne propune această aventură: de a învăţa să furăm timp preţios pentru noi înşine, în tot tăvălugul în care trăim şi care ne poartă uneori departe de bucuriile, de dorinţele noastre cele mai profunde şi de oamenii şi lucrurile care contează cu adevărat.

Opreşte-te şi iubeşte este odiseea unui narator fără nume, ce ar putea fi oricare dintre noi, într-un trecut personal extrem de subiectiv și în același timp universal, în care eroii aventurilor sunt părinți, bunici, unchi și mătuși care își trăiesc, aproape nevăzuți, viețile simple, dar memorabile. De exemplu, personajul din povestirea Tata, seamănă cu mulţi părinţi din România: "Dacă mă gândesc mai bine, acasă totul s-a schimbat, în afară de tata. Casa e pustie şi tăcută, pentru că am plecat, rând pe rând, cu toţii din ea. Oamenii care-l căutau pe tata când aveau nevoie de el nu-i mai bat nici ei la uşă acum. Au mai rămas doar mama şi el. Mama, cu acelaşi optimism dintotdeauna: Lasă, că ne descurcăm noi, orice-ar fi! Tata, cu acelaşi tricou vechi, cu pantofii scâlciaţi, cu lista şi plasele mereu pline, adus de spate. Nu ştiu când şi-a cumpărat ultima dată ceva pentru el sau când a mers ultima dată la doctor. Lasă, că mă descurc eu! Vezi-ţi tu de-ale tale şi lasă-mă pe mine!
Pe tata, când plec, îl las mereu la fel: cu aceeaşi privire ghiduşă, dar zeflemitoare, în care el nu-şi dă seama că înoată, în lacrimi, toată dragostea lui. Acelaşi om pe care ştii că te poţi baza oricând. Care ne aşteaptă întotdeauna acasă."

Sau alţi eroi sunt femei și bărbați îndrăgostiți, surprinși într-o clipă trecătoare, în care iubirea le-ar putea schimba destinul. Ori, dimpotrivă, aflați la limita dintre viață și moarte.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X