MUREŞ: Dosarul comisarului Gărzii de Mediu, CONDAMNAT pentru luare de MITĂ, a ajuns la Curtea de Apel

MUREŞ: Dosarul comisarului Gărzii de Mediu, CONDAMNAT pentru luare de MITĂ, a ajuns la Curtea de Apel

Daniela Burdeţi, comisarul Gărzii de Mediu din Mureş, condamnată în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată urmează să fie judecată în luna martie la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Apelul a fost declarat împotriva hotărârii Tribunalului Mureş din luna decembrie 2015, prin care Daniela Burdeţi a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată cu interzicerea unor drepturi, s-a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pe parcursul căruia aceasta a fost obligată la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității în cadrul Primăriei Târgu Mureș, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare și s-a confiscat suma de 10.850 lei.

Acțiunea a fost formulată de cel de-al doilea inculpat din dosar, Ștefan Dunca, condamnat de Tribunalul Mureș la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (15 acte materiale).

Ştefan Duncă a fost condamnat la trei ani de închisoare sub aceleaşi acuzaţii cu interzicerea unor drepturi, care pe parcursul termenului de supraveghere, este obligat să presteze muncp neplătită în folosul comunităţii din cadrul Primăriei comunei Corunca, timp de 120 de zile lucrătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au trimis-o în judecată în luna mai a anului trecut pe Daniela Burdeţi, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu — Comisariatul Județean Mureș pentru luare de mită în formă continuată (17 acte materiale) și pe Ștefan Dunca, administratorul unei societăți comerciale care avea ca obiect de activitate întocmirea documentației necesare pentru obținerea autorizației de mediu, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (15 acte materiale), informează AGERPRES.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA reiese că în perioada august — decembrie 2014 Daniela Burdeți, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu — Comisariatul Județean Mureș, a creat, cu ajutorul lui Ștefan Dunca, 'un mecanism menit să le asigure foloase necuvenite, constând în dobândirea în mod injust a unor sume de bani'.

'Concret, inculpata Burdeți Daniela identifica agenții economici care desfășurau activități fără a deține autorizație de mediu și care, în mod legal, ar fi trebuit să fie sancționați contravențional și față de care se impuneau măsuri privind încetarea activității poluatoare. Ca urmare a contactării acestor reprezentanți ai agenților economici, Burdeți Daniela le pretindea ca, în schimbul neexercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv în schimbul neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege, să îi plătească inculpatului Dunca Ștefan, un onorariu cuprins între 1.000 — 1.500 de lei, pentru întocmirea documentației necesare înlăturării neregulilor constatate. Astfel, în perioada august — decembrie 2014, Burdeți Daniela a pretins de la reprezentanții unor agenți economici, ca aceștia să plătească inculpatului Dunca Ștefan, sume de bani cuprinse între 1.000 — 1.500 lei, în schimbul neexercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la aplicarea unor sancțiuni pentru neregulile constatate. Din banii primiți de acesta, jumătate îi reveneau inculpatei Burdeți Daniela', se arată în rechizitoriu.