Editura Evenimentul si Capital

Mărturia CUTREMURĂTOARE a studentei din Iași ce a fost HĂRŢUITĂ de proful de Anatomie (II). "M-a întrebat ce culoare au chiloții mei și dacă am tehnică de înregistrare”

Dumitru Paduraru
Autor: | | 19 Comentarii | 12618 Vizualizari

În ediția de ieri a Evenimentul zilei a apărut o primă parte a mărturiei făcute de Maria, o studentă de la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, care susține că profesorul de Anatomie i-ar fi cerut să întrețină relații sexuale cu el în schimbul obținerii unei note de trecere la disciplina menționată.

Au fost prezentate detalii din prima zi în care s-a dus de bună voie în biroul profesorului, pentru a-i cere acestuia să dea examenul pe care îl picase nu nota 2,5, cu o altă grupă. În prezent, profesorul Dumitru Păduraru este deja condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea funcției în scopul obținerii de favoruri sexuale. A fost achitat pentru șantaj și pentru tentativă de viol.


Maria, studenta agresată


„I-am spus că m-am răzgândit”

În ediția de astăzi continuăm povestea, prezentând ceea ce s-a întâmplat pe 23 și 26 ianuarie 2015. Pe data de 23 ianuarie, restanța la Anatomie era programată pentru ora 14.00. În schimb, la ora 9.30, tânăra s-a dus pentru a doua oară în biroul profesorului la Institutul de Anatomie, la etajul I. Păduraru nu se aștepta să o vadă pe Maria acolo. Cel mai probabil o aștepta după ce o mai pica o dată la examen. „Când am intrat în biroul său, Dumitru Păduraru s-a arătat mirat de prezența mea, în sensul în care acesta a crezut că m-am răzgândit în ceea ce privește acordarea acelor favoruri sexuale pe care urmărea să le obțină de la mine, dar cu care eu nu fusesem de acord. I-am spus că «m-am răzgândit», însă acesta mi-a spus că oferta sa a fost valabilă la momentul când am avut acea discuție, respectiv la data de 15 ianuarie 2015. Cu toate că i-am spus că nu m-am prezentat corespunzător pentru acest examen, aspect nereal, el mi-a spus să merg să susțin examenul, iar după să-l caut la birou, lăsândumă să înțeleg că situația promovării examenului s-ar putea rezolva într-un mod anume, cu condiția de a-i satisface cererile sale de ordin sexual. În timpul discuțiilor, la un moment dat, Dumitru Păduraru mi-a spus să nu-l mai caut imediat după examen, ci să mă prezint la el în cursul zilei de luni, adică pe 26 ianuarie 2015”, a povestit Maria. La examen, un test grilă, studenta a constatat că nu știe mai nimic. Ea susține că întrebările nu erau din cursul predat la școală: „Am avut astfel confirmarea că domnul profesor practică acest mod de operare pentru a obține foloase materiale sau favoruri sexuale”.

A căutat-o de microfoane

La acest examen a primit nota 4,02. Cel mai probabil, nota este una corectă, pentru că aceste teste grilă sunt rezolvate și notate de un calculator. După ce a aflat nota, studenta s-a prezentat pentru a treia oară în biroul profesorului de Anatomie. Discuția din birou a fost una foarte scurtă, pentru că profesorul a invitat- o într-un alt loc, într-un amfiteatru. „Nu mi-a spus motivul pentru care trebuie să-l urmez în amfiteatru”, a spus Maria. „După ce am intrat în amfiteatrul gol, profesorul s-a așezat în fața mea, în picioare, și mi-a spus că sunt frumoasă. Tot atunci, profesorul m-a întrebat dacă am prieten, iar eu i-am spus că da. Apoi m-a întrebat ce culoare au chiloții mei, dacă mi-am început viața sexuală, iar eu i-am spus că da, în sensul în care întreținusem relații sexuale prima oară cu o lună de zile în urmă. În timpul acestei discuții, profesorul m-a întrebat de mai multe ori dacă am asupra mea tehnică de înregistrare, iar eu am negat acest lucru, dar pentru a se convinge m-a pipăit pe haine, însă nu a găsit nimic asupra mea”, a completat aceasta.

„Mi-a propus ca în semestrul doi să ne întâlnim săptămânal”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate