Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis a pierdut 10 PROCENTE într-o lună! Un ziarist sibian lămurește misterul personalității sale: "Păreți ținut în loc de trăsăturile BOGATULUI EVANGHELIC, AROGANȚA seniorială și ARIVISMUL narcisiac!"

Dan Andronic
Autor: | | 77 Comentarii | 25203 Vizualizari

Un ziarist sibian a publicat un editorial extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis. Un articol care vine să lămurească într-un fel rezultatele ultimului sondaj publicat de România TV. Ceea ce nu s-a spus însă în acel articol și nici autorii sondajului nu au dat publicității era faptul că prăbușirea lui Klaus Iohannis a fost dramatică. Într-o lună a pierdut 10 procente, scăzând de la 66 la 56 la sută. O spun ca unul care a a avut acces în cursul zilei de ieri la rezultatele acestuia. Sondajul există, a fost făcut la cererea unui partid politic, iar rezultatele sunt dramatice pentru administrația Iohannis.

În general vara nu se întâmplă nimic notabil. Toată lumea este la mare, pe litoralul românesc, bulgăresc sau grecesc. Peste 2 milioane de români își petrec concediul, împărțindu-și timpul între plajă și somnul de după-amiază. E perioada în care în sondaje nu se înregistrează mișcări spectaculoase. E coșmarul televiziunilor de știri. Sau cel puțin așa susțin sociologii. Numai că în România lucrurile au luat-o razna chiar și la acest capitol. Potrivit unui sondaj publicat de RTV zilele trecute, Klaus Iohannis a pierdut 22 de procente de la începutul mandatului de președinte. Încrederea românilor în capacitatea sa de a conduce s-a diminuat considerabil. Am avut curiozitatea să caut acest sondaj, să-l văd cu ochii mei. Am obținut acces la rezultatele sale și vă pot spune că lucrurile sunt mult mai dramatice: s-a produs o scădere de 10 procente într-o lună!

De la sfârșitul lui iunie până la începutul lui august, președintele României, Klaus Iohannis a pierdut 10 procente. Adică jumătate din trendul descendent s-a înregistrat într-o perioadă în care România zăcea amorțită sub căldură. 

O scădere greu de explicat sociologic doar prin respingerea Noului Cod Fiscal. În mod cert, gestul președintelui Iohannis nu a fost unul popular, dar nu putea produce rezultate atât de rapide. În sens negativ. Am mai văzut o asemenea prăbușire în perioada celui de-al doilea mandat al președintelui Traian Băsescu, atunci când acesta a anunțat tăierea salariilor. Numai că vorbim despre o perioadă de criză economică la nivel mondial, de un președinte care și-a asumat o sumă de măsuri nepopulare, prin care afecta viața tuturor românilor. Fără să-l aibă în spate pe Mugur Isărescu sau cohorte de analiști care să-l susțină. Klaus Iohannis nu a deranjat pe nimeni...

Mai mult, din rezultatele pe care le-am studiat, procentele PNL nu au suferit modificări majore, fiind în continuare primul partid în preferințele electoratului. Deci principiul empatiei "Iohannis-PNL" nu a funcționat în acest caz. A scăzut doar Klaus Iohannis, nu și PNL. În condițiile în care liberalii au uitat subit că votaseră cu două mâini în Parlament noul Cod Fiscal și ne explicau de ce este un dezastru pentru România adoptarea TVA-ului de 19 la sută. 

Având aceste elemente în minte cred că trebuie căutate și alte cauze. Dis-de-dimneață mi-au căzut ochii pe un editorial scris de un ziarist sibian. Extrem de dur la adresa președintelui Iohannis. Nu prin calitatea aprecierilor, ci prin prisma faptului că ele vin din partea unui om care l-a votat atât ca primar, cât și ca președinte al României. Așa cum am făcut-o și eu, cum ați făcut-o și dumneavoastră, punând în balanță cele două opțiuni. Ponta sau Iohannis. Cu îndoielile fiecăruia. 

Dar iată ce spune Dorin Teodorescu, ziarist la Ora de Sibiu:

(...)Ați fost 14 ani primarul Sibiului, și în numai nouă luni ne-ați făcut de râs! V-ați luat zile libere, de parcă pentru asta ați vrut să ajungeți președinte; ați fost plecat din țară și noi am aflat de la jurnaliști străini; n-ați convins că sunteți pregătit să faceți ce ați promis, atunci când spuneați apăsat că veți fi președintele românilor. Măcar să fi recunoscut, public – în direct, nu virtual! – din ce motive, și tot era mai bine decât nespusul lucrurilor, pe care poporul trebuie să le știe din partea președintelui lor, pe nume… Dle Johannis, iată de ce consider că ne-ați făcut de râs, pe noi, sibienii! V-ați gândit vreodată că sibienii, care v-au ales primarul lor, de patru ori, sunt cartea d-voastră de vizită cea mai convingătoare, ca președinte al României?

Au trecut nouă luni, în care n-ați făcut nici un pas spre o nouă politică. Nu pentru că n-ați avea potențial de conducător, ci pentru că păreți ținut pe loc de trăsăturile bogatului evanghelic, aroganța seniorială și arivismul narcisiac. Vor spune adversarii d-voastră (chiar intelectuali sași sibieni respectabili!), unii poate cu siguranța bucuriei inconștiente, că ei știau, de la început, că așa va fi, că nu veți putea fi altul decât ați a fost ca primar(...) 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate