În afara mitei, „împrumutatul” Sorin Oprescu avea în casă 31.000 de lei și 18.000 de euro

În afara mitei, „împrumutatul” Sorin Oprescu avea în casă 31.000 de lei și 18.000 de euro

Primarul general ar fi cerut 25.000 de euro de la un angajat, deși la percheziția de la Ciolpani s-au găsit sume mari de bani. A fost găsit și aparatul de bruiaj al telefoanelor, dar Oprescu zice că nu l-a folosit niciodată.

Primarul suspendat Sorin Oprescu s-a încurcat în declarații când a fost întrebat de ce nu a folosit banii descoperiți la percheziția de la locuință și a trebuit să împrumute 25.000 de euro de la directorul din subordine. Sorin Oprescu a susținut că a uitat pur și simplu de 31.000 de lei și 18.000 de euro, „bani strânși din pensie și economii de către tatăl meu, de-a lungul a 10 ani”, se arată în motivarea Curții de Apel București prin care s-a decis arestarea pentru 30 de zile a primarului Capitalei.

Timp de trei ore, Oprescu a încercat să explice că, de-a lungul timpului, a împrumutat bani de la fratele său pentru a avea în casă sumele necesare pentru întreținerea imobilului din Ciolpani.

Aseară, edilului i s-a făcut rău în arest și a fost dus, la spital. După o oră, a ajuns din nou după gratii

Ne puteți urmări și pe Google News

Oprescu a vorbit și despre aparatul de bruiat semnalul telefoanelor mobile, dispozitiv despre care a susținut că nu l-a folosit niciodată. „La subsolul locuinței s-a găsit un dispozitiv de bruiaj din anii 2008, manufacturiat, despre care nu rețin să fi fost folosit vreodată”, a mai declarat edilul.

În ultimul cuvânt, Oprescu a arătat că a fost avertizat de mai multe ori că urmează să i se întâmple ceva rău, dar n-a dat crezare zvonurilor. „Am trăit 7 ani la Primăria Capitalei între agonie şi extaz, aproape în fiecare zi venea câte o persoană să mă anunţe că voi fi arestat. De vreo doi ani de zile îi dădeam afară pe cei care începeau cu aceste probleme şi veneau cu asemenea zvonuri”. La insistențele instanţei, Oprescu a arătat că Rareş Bogdan venea cu „informaţii pe surse” de la DNA şi chiar şi „domnul Guşă îmi aducea asemenea zvonuri”.

Confiscarea specială

Judecătoarea Camelia Bogdan insistă în motivarea deciziei de arestare ca procurorii DNA să extindă urmărirea penală în cazul lui Oprescu, astfel încât să poată fi aplicată confiscarea specială. Magistratul a arătat că Oprescu, prin diverși membri ai familiei, face afaceri cu o serie de firme offshore înregistrate în Cipru. Primarul a fost arestat preventiv pe 6 septembrie, după ce asupra sa s-au găsit 5.000 de euro bani înseriați din cei 25.000 de euro primiți mită de la un subordonat, pentru acordarea unor lucrări publice la Palatul Mogoșoaia.