Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Teoria conspiraţiei. Apa

Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 1 Comentarii | 3456 Vizualizari

Pe 28 aprilie s-au născut: Saddam Hussein, Odette Sansom, Oskar Schindler, Jay Leno, Harper Lee, Antonio Salazar, Ann Margret, Penelope Cruz, Günter Verheugen, Ileana Teodorini-Dan, Sava Athanasiu, Edgar Istratty, Aurora Ienei, Elena Cosma, Augustin Costinescu, Traian Buzoianu.

Din nou o zi de muncă în „kalendar” şi nimic cu roşu în calendarul creştin ortodox doar Sfinţii: Iason şi Sosipatru şi protoromânii Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia.

De astăzi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi vom trece împreună prin teoriile conspiraţiei. Mulţi dintre domniile voastre mi-au scris în legătură cu acest subiect, mulţi au dezvoltat subiectul.

Teoria conspiraţiei presupune că statul ascunde cetăţenilor importante informaţii de interes public. Că statul complotează, prin agenţiile sale, este conspirator. Exemplul iniţial au fost OZN-urile şi prezenţa extratereştrilor pe Pământ.

Teoria conspiraţiei face necesară enunţarea unui eveniment, proces, acţiune etc „o teorie” de către persoane particulare care vor să facă lumina asupra lucrurilor ascunse de stat, sau de alte părţi interesate (biserică, masoni, islamişti, carteluri, bănci, grupuri de interese diferite etc)

Una dintre teoriile conspiraţiei spune că apa potabilă este pe cale de dispariţie şi ca în câţiva zeci de ani nu va mai putea să satisfacă nevoile unei populaţii în creştere exponenţială. Nu mâncarea, combustibilii sau metalele se vor termina, ci apa!

În prezent, anul 2015 de la naşterea Domnului Iisus şi 7523 de la Facerea Lumii, două miliarde de oameni de pe Pământ trăiesc în condiţii de „stres hidric”.  Aceasta a fost stabilit de Programme des Nation Unies pour l’Environnement (PNUE) -  Programul Naţiunilor Unite pentru mediul înconjurător.   PNUE consideră stres hidric situaţia în care,  la un moment dat, consumul de apă este superior cu 10%  refacerii naturale a stocului de apă dulce.  După cum arată Global Environment Outlook, editat de PNUE şi citat de „Le Figaro”, dacă tendinţele actuale se menţin în următorii 10-20 de ani două treimi din umanitate, iar printre ele China şi India, vor cunoaşte stresul hidric : „Declinul  resurselor mondiale de apă dulce, în termeni calitativi dar mai ales cantitativi, poate deveni principala problemă ecologică şi de dezvoltare a secolului XXI.”

Circa 70% din consumul mondial de apă dulce este destinat agriculturii, pentru irigaţii.  Şi tot în prezent, din ce în ce mai multe zone de pe glob încep să sufere de sete.  Dacă ne gândim la viitor situaţia apare tragică.  Cei şapte miliarde de locuitori ai Terrei vor deveni nouă miliarde, poate chiar zece, în anul 2050.  Urmând nu ştiu ce lege nefericită a lui Murphy, creşterea populaţiei se va înregistra în acele regiuni în care se simt deja tensiuni în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă dulce.  Astfel Africa va trece de la 950 milioane la 1,7 miliarde de locuitori, iar Asia de la 3,7 la 5,4  miliarde de persoane.  Rezultatul: dacă nu se ia nici o măsură, în anul 2050 vor fi 27 de ţări africane şi asiatice fără rezerve de apă, iar China şi India se vor afla în stare de stres hidric.

Trei probleme ale apei dulci îngrijorează în prezent specialiştii: una este cantitativă, cealaltă calitativă, iar cea de a treia este globală

Problema cantitativă este că, în prezent, se extrage pe glob şi mai ales în ţările dezvoltate, din straturile freatice de suprafaţă sau adânci o cantitate de apă dulce semnificativ mai mare decât se poate reface pe cale naturală.

Problema calitativă este determinată de faptul că poluarea industrială sau menajeră a compromis importante procente din apele curgătoare ale planetei, în general cu îngrăşăminte agricole artificiale, de tipul azotaţilor şi cu pesticide.  Substanţele chimice, bogate în fosfor şi azot crează condiţii ideale de dezvoltare a algelor, care dezvoltându-se peste măsură consumă oxigenul celorlalte forme de viaţă. Aici nu este vorba de un ridicol val de cianură, care trece,  ci de exterminarea totală şi definitivă a celorlalte forme de viaţă. După PNUE, acest fenomen mai mult decât îngrijorător, afectează deja 54% din apele curgătoare şi lacurile Asiei, 53% în Europa, 48% în America de Nord, 41% în America Latină şi numai 28% în Africa.

De exemplu, în Statele Unite, bazinul hidrografic al fluviului Mississippi a dizolvat azot din îngrăşăminte şi pesticide în proporţie aşa de mare încât a creat, la gura de vărsare a fluviului, în golful Mexic, o suprafaţă de 8.000 de kilometri pătraţi de zonă moartă: nu găseşti nici un peşte, nici un crustaceu, nici o scoică – doar prosperele şi imperialistele alge!

În sfârşit, cea de a treia problemă, cea globală priveşte clima, adică fenomenul de încălzire globală.  Experţii  PNUE avertizează : „...se prevede o climă foarte schimbătoare, cu episoade acute, cu situaţii hidrologice extreme (inundaţii şi secetă) din ce în ce mai frecvente şi mai semnificative, deci cu resurse de apă din ce în ce mai aleatorii...”   Oamenii de ştiinţă adevăraţi se feresc de a  vorbi despre efectul de seră  sau de gaura din stratul de ozon.  Nu că aceste fenomene ar fi inexistente dar mult mai importante sunt problemele defrişărilor pădurilor, a poluării chimice produse de agricultură, industrie şi transporturi şi lupta împotriva plantelor şi animalelor îmbunătăţite genetic şi destinate consumului alimentar al populaţiei.

Pragmatic, PNUE propune şi soluţii.   Ameliorarea eficienţei irigaţiilor şi dezvoltarea culturilor neirigate este o primă cale de urmat.  În prezent se estimează că, de exemplu, în Africa,  40-60%  din apa utilizată pentru irigaţii  se pierde, sau se evaporă.  

Oprirea defrişărilor pădurilor şi reîmpădurirea rapidă, pentru oprirea procesului de schimbare climatică, vine pe locul doi.  Pădurile sunt plămînul planetei dar au şi un rol important în circuitul local al apei în natură. Ar fi trebuit să se ştie acest lucru şi în România care şi-a redus procentul de pădure, prin tăieri sălbatice, o crimă contra interselor naţionale, de la un satisfăcător 33,4% în 1989 la 22,8% în prezent, ceea ce conduce la o climă agresivă, secetă/inundaţii şi viituri necontrolabile. 

Şi nu în ultimul rând declanşarea ploilor prin mijloace artificiale şi studierea impactului celor 36 000 de baraje din lume asupra inundaţiilor şi obţinerea de acumulări de apă multianuale care să contrabalanseze perioadele de secetă drastică.

Fără îndoială, o să asistăm la o luptă pentru apă:  vor exista conflicte locale pentru sursele de apă dulce, dar mai mult decât atît, se va dezvolta o confruntare asupra celei mai bune soluţii colective de urmat.  Pe de o parte o cale aşa numită de piaţă, - care va permite o gestiune mai eficientă al stocului de apă dulce, reducîndu-se în acelaşi timp costurile, care se bazează pe tehnologie şi echipamente sofisticate;  iar, pe de altă parte, aplicarea unei soluţii patrimoniale, în care proprietarii direcţi aplică soluţii ecologice ieftine la nivel local.

Apa, resursa vitală, este un joc politic!  Apa este o resursă şi toate resursele sunt „reîmpărţibile”! Tell me, ce fluviu curge în Ucraina? Pe ce fluviu şi-au întemeiat mândrii şi puternicii vikingi (varangi, cum le spuneau grecii) regatul?

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, vi se ascund multe lucruri, teoria conspiraţiei!

După „New York Daily News” există şi un motiv ascuns pentru care moscoviţii doresc refacerea ţaratului rus, în limitele din 1917. Este foarte simplu: pământul, teritoriul, proprietăţile, nu numai sursele de apă! De câţiva ani, sub atenta îndrumare a lui Vladimir Vladimirovici Putin, „ţarul” incontestat al Marii Rusii, se derulează o încercare de reconciliere cu descendenţii marilor familii de aristocraţi ruşi, cei autoexilaţi în Occident, „albii”! S-au făcut, aproape în secret, unele restituiri de proprietăţi, sigur, minore încă, dar orice are un început!

Este vorba de mulţi bani, de enorm de mulţi bani... Să ne mirăm de poziţia Europei, al Celui de al Patrulea Reich UE... nu, când este vorba de atâţia bani! Târgul este simplu, transparent... ne lăsaţi să luăm, vă dăm şi vouă! Iar UE i-a oferit „ţarului” rus pretextul cu euromaidanul şi tot deranjul... mai bine nu se putea! Parcă am fi în 1940 când cei mari şi tari se invitau unul pe altul la împărţeala de felii din tortul care se numeşte Europa... Nimic nu se schimbă, totul se repetă!

O să continuăm mâine, cu altă „Teoria conspiraţiei. Radioactivitatea” pentru că sunt multe de spus.

Dar nu uitaţi, orice, dar orice, duce la bani, nu uitaţi asta, repet, dragi lupi, padawani şi hobiţi, nu există şi nu au fost războaie ideologice, confruntări de idei, ruşii şi chinezii nu mai sunt comunişti de mult, poate nu au fost niciodată, nemţii sunt din nou cuceritorii Europei, conteză doar banul, jaful, cucerirea, împărţeala hoţească... dreptul sabiei, al celui mai puternic - pe lumea asta trăiţi, dacă nu ştiaţi, lume în care mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Ai energie şi eşti gata de acţiune! Conjunctura îţi indică să ai răbdare, să nu te repezi cu agresivitatea zodiacală berbecească, pentru ca lucrurile se pot lămuri. Dar nu azi, ai răbdare!

Pe de altă parte, ai mare nevoie de un consilier de taina, ai o problemă care necesită un gen de expertiză pe care nu o ai.  Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Din, nou, deci răbdare! Aşa garantez discreţia.

TAUR   Astăzi trebuie să dai dovadă de un pic de toleranţă, să faci unele compromisuri drăguţe cu cei din jur. Mai ales la serviciu, unde toată lumea se grăbeşte spre mica vacanţă de 1 Mai.

Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu specula nimic financiar, însă. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este foarte obositoare, mai ales dacă este ziua ta de naştere!   

GEMENI   Fii atent, nu fii superficial, eşti pe cale să primeşti unele cadouri neaşteptate din partea vieţii. Dar trebuie să folseşti oportunităţile, Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în pungă!

Ceva legat de un aspect al lucrului în echipă, la serviciu, sau acasă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în niciun mod. Cooperează mai strâns cu anturajul cu colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

RAC  Pierzi timpul cu graţie şi dramatizezi lucrurile neînsemnate. Nu merită, zâmbeşte şi gândeşte-te la lucruri drăguţe! pregăteşte-te pentru mica vacanţă de 1 Mai, nu lăsa pe ultimul moment!

În activităţile tale, sau acasă, eşti relativ eficace, dacă nu uiţi! Eşti preocupat, îţi este gândul la ceva. O activitate nouă, poate un hobby, îţi poate schimba ideile fixe!

LEU   Porţile îţi sunt deschise! Începi să înlături din calea ta obstacole, propriile limite. Munceşti, te distrezi, te odihneşti, eşti mai optimist şi te pregăteşti pentru mica vacanţă de 1 Mai!

Eşti în măsură să decizi după cum te taie capul, în direcţia intereselor tale strategice. Cu cei din jurul tău, cu cei dragi, eşti în relaţii excelente, pentru că te interesezi de confortul şi problemele lor.

FECIOARĂ   Ai nevoie de mai multă mişcare, de mai mult sport. Dar, trebuie să eviţi mişcările bruşte şi efortul fizic neplăcut. Nu trebuie să stai ore întregi sub duş, apa costă, totul se scumpeşte!

Astăzi, de dimineaţă, poate chiar la prima oră, la cafea, poţi să realizezi dacă este vorba de interesul tău şi al alor tăi, sau este o capcană. Încearcă să nu ai multă încredere în presă şi net, fă cum te îndeamnă inima, intuţia şi educaţia ta.

BALANŢĂ  În dragoste este bine să-ti recunoşti greşelile, mai ales pe cele mici! Este cazul zilei de azi, când poţi întoarce în favoarea ta un impas sentimental sau te poţi bucura de un avantaj.

Astăzi ai un simţ organizatoric mai bun, decât de obicei. Poţi să foloseşti această îmbunătăţire logică în domeniul rezolvării afacerilor tale sentimentale. Ai multe treburi neterminate...

SCORPION  Astăzi eşti ca un foc de artificii. Poate, sărbătoreşti un eveniment, pe cineva, cumva? Nu, eşti cel mai tare din parcare! Ai confirmarea succesului unor eforturi trecute. Ai avut dreptate!

O informaţie te face să te gândeşti, cu plăcere, la unele rezultate bune din trecut. Dar, care pot fi repetate! Vei avea nevoie de libertate de acţiune şi de aliaţi loiali ca să poţi să repeţi performanţele.

SĂGETĂTOR  O zi favorabilă pentru o parte din centauri, adică pentru cei sentimentali şi senzuali. Domeniul amorului e avantajat major, poţi să te simţi extraordinar împreună cu dragostea ta cea mare!

Cere un sfat de la Leu sau de la un Geaman din familie. Călătoriile sunt bine aspectate începând de astăzi. Fie că este vorba de o banală plimbare prin oraş, de o deplasare scurtă sau de o călătorie mai lungă, schimbarea locurilor îţi aduce succes!

CAPRICORN  Ceva neprevăzut între tine şi planurile tale de vacanţă de 1 Mai. Trebuie să lucrezi ceva pentru serviciu, sau ceva de rezolvat pentru familie. Grăbeşte-te să termini, cere ajutor, eventual!

Astăzi poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite. Poate unde vrei să fie intotdeauna armonie, iar tu să fii în siguranţă, să nu ai probleme! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este înă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil.

VĂRSĂTOR  Astăzi reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă efemeră cu cineva din anturajul apropiat. Nu-ţi mai bate capul, nu eşti tu Stăpânul Inelelor, dar poţi să fii stăpânul timpului tău!

Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului.  Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Perioada în discuţie este favorabila iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. La serviciu, sau la şcoală, unde activezi, deci, totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă... Acasă trebuie să te descarci de stresul acumulat şi să discuţi mult şi vesel cu membrii familiei tale.

PEŞTI  Nu te mai uita în jos, dai impresia unei persoane ascunse şi nesigure. Ai treburi de rezolvat astăzi, zâmbeşte şi uită-te în ochii celor cu care vorbeşti. Sigur, dacă nu sunt chinezi...

Dacă sunt chinezi, mai bine nu te uita în ochii lor. Este şi greu să-i descoperi! Începe, din seara aceasta, o vreme bună, un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Poate pentru că unii Peşti au mai mult timp liber la dispoziţie.  Pe total, o zi plăcută, in care te simti tot timpul vesel si entuziast si de aceea orice iti iese, iar familia si prietenii te apreciaza in mod deosebit!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 06:38 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 23:36 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:37 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:24 EXCLUSIV EVZ - Tudose către liderii PSD: „Nu vreau să fiu vedetă TV” 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 18:05 Udrea ÎL CRITICĂ DUR Dragnea: „Praf și pulbere. A aruncat PSD ÎN HAOS” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate