Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ce vrea, de fapt, Vladimir Vladimirovici Putin?

Autor: | | 0 Comentarii | 2811 Vizualizari

Pe 27 februarie s-au născut Constantin cel Mare, John Steinbeck, Henry Wadsworth Longfellow, Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Irwin Shaw, Joanne Woodward, Arthur Schlesinger, Ion Andreescu, Marin Constantin, Dănuţ Lupu, Ion Irimescu.

O notă deosebită amintirii împăratului Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus, cunoscut de noi sub numele de Constantin cel Mare, pe care îl pomenim astăzi. Cel care a creştinat Europa, prin adoptarea, de facto, a religiei creştine, ca religie de stat, imperială, la Niceea, în anul 325.

Carcterul Împăratului Constantin a fost un element principal în istoria Consiliului de la Niceea. La acea dată avea aproape cincizeci de ani, iar în timpul consiliului, la 25-26 iulie 325 şi-a sărbătorit, cu mult fast şi împreună cu cei 318 episcopi, douăzeci de ani de domnie. Inteligent, cu mult peste medie, dacă ar fi trăit astăzi ar fi făcut parte, fără îndoială, din elitistul club Mensa. Pasional şi cu o voinţă de fier. Uneori chiar încăpăţânat.

Excepţional strateg, un conducător înăscut, un magnific administrator - în sensul Aristotelian. Îi plăceau planurile elaborate şi schemele măreţe şi avea o mare capacitate de improvizaţie. Constantin, numit ulterior pe drept cuvânt "cel Mare" era ambiţios şi convins de propria superioritate. Ambiţia şi aroganţa sa erau legate de un sentiment aproape mistic, elitist, insuflat şi de mama sa Elena, că el este cel ales, cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai viril, cel mai puternic om de pe pământ - şi că nu poate avea decât succes în tot ceea ce întreprinde. Iar zeii, oricare ar fi ei, sunt numai de partea sa! Educat în sensul elenistic şi protector al artelor, mai ales al arhitecturii. Se cunoaşte că la curtea sa din Nicomedia erau plătiţi din visteria proprie o duzină de filosofi, cîţva poeţi şi scriitori de discursuri şi vreo doi matematicieni (astrologi).

Ce vrea, de fapt, Vladimir Vladimirovici Putin, se întreabă cei de la RAND, War & Peace Institute, Stratfor sau alte "think tanks".

Rusia are probleme specifice, dar şi probleme comune cu multe alte ţări. Citind multele rapoarte, informări, studii, despre situaţia economică, politică şi militară din Federaţia Rusă nu poţi să nu te surprindă faptul că mulţi raportori, pe lângă "wishful thinking", scriu pe placul celor care îi plătesc, sau cu care vor să se pună bine. Se creiază baloane de săpun pentru manipularea opiniei publice.

Vladimir Vladimirovici, născut în zodia Balanţei, în anul Dragonului de Apă, este un tip redutabil, inteligent, ascuns, inventiv, răzbunător, senzual şi care poate face mari surprize. Nu atacă primul, dar se foloseşte de prilejurile pe care le furnizează atacul adversarului. Cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Crimeea, ocupată în momentul atacului UE împotriva Ucrainei. Federaţia Rusă a avut o înţelegere cu Statele Unite, pecetluită la Malta, în 1989. Dar în timp a apărut un nou actor pe scenă: UE, al Patrulea Reich. Cu o foame de teritorii, ceva de speriat!

De exemplu: Grecia! UE nu lasă din gheare nici hoiturile, nici mumiile, nici statuile! Nici nu te lasă să mori, dar nici să trăieşti!

UE a băgat în Ucraina, în "democratizare" mai mult de o sută de miliarde de euroi. Al Patrulea Reich nu mai poate da înapoi, îi ia gâtul contabilii şi controlul intern, investiţia trebuie recuperată. Dar a călcat înţelegerea de la Malta! Ruşii au sărit în sus şi i-au luat de gât pe americani! Cine, noi, au zis cei de peste ocean. Noi, nu! UE a zis că nu ştie nimic de Malta şi de creta folosită atunci pe planiglob de cei doi preşedinţi. Deci, rămâne cum am stabilit! Ce am stabilit?

Ce vrea, de fapt, Vladimir Vladimirovici Putin? Să fie lăsat dracului în pace cu Crimeea lui cu tot şi să se respecte coridorul de neutralitate dintre NATO şi Federaţia Rusă. În care intra Ucraina şi Ţările Baltice, ultimele aflate deja în UE şi NATO. Şi noi. Cum s-a stabilit la Malta şi nu s-a rspectat! Aşa îşi păstrează ruşii lui mulţumiţi şi cu o popularitate în creştere, pentru că mama Rusia, mama lor, adică, este din nou puternică şi anexează teritorii, după testamentul lăsat de Petru cel Mare: "de la ocean la ocean, de la mare, la mare!" Oare de ce Al Patrulea Reich UE nu a invitat Federaţia Rusă să i se alăture? Simplu, pentru că este Al Patrulea Reich!

După cum vedeţi tratatele, alianţele, înţelegerile, dreptul internaţional sunt doar suflare în vânt! Sau motive pentru declanşarea războiului.

Contează doar cei care sunt puternici, ei au întotdeauna dreptate şi învingătorii scriu istoria!

BERBEC  Schimbări importante, în registrul pozitiv, care nu trebuie să te prindă nepregătit. Nu-ţi mai face griji, nu mai fii tensionat! Ai o zi favorabilă, cu oportunităţi, în care poţi progresa.

Trebuie să ai răbdare şi să aştepţi, altfel strici totul! Aşa că lasă decizia pe mai târziu. Pe fondul unei configuratii slabe si cam confuze, vointa si determinarea care te-au caracterizat in ultimul timp incep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre. Uneori lucrurile se rezolvă de la sine. Analizează cu atenţie, sau cere un sfat, ca să nu regreţi mai târziu.

TAUR  Sunt zile peste care ar trebui să sări. Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă cu tine şi ai frustrări, ba chiar dureri de cap. Ziua îţi aduce unele răspunsuri şi o mulţime de întrebări noi!

Astazi aspectele benefice sunt în cumpană cu influenţe mai putin favorabile, asa ca ai o zi echilibrată, e adevărat, veseloasă, pentru un procent dintre Tauri, însă, chiar monotonă, fara evenimente notabile pentru alte procente! Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai, fie că nu, acum iţi ramâne doar sa tragi concluziile şi să-ţi fie pus la capitolul experienţă!

GEMENI   Vremea vorbelor a trecut, este timpul acţiunii! Nu te uita înapoi, nu regreta, drumul merge înainte! Trebuie să ai curaj şi tenacitate. Curajul nu-ţi lipseşte, dar să faci acelaşi lucru...

Consumi, deci exişti! Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Rezolvi cu mult calm discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o bătaie pe umăr pot rezolva mai multe decât o atitudine încruntată, agresiva şi neplăcută!

RAC   Faci progrese pe calea intereselor tale, în sensul că astăzi poţi primi unele veşti, sau te poţi întâlni cu persoane care îţi propun noi proiecte. Interesante, dar ia mai multe informaţii!

Ai unele veşti care te neliniştesc şi te ingrijorează, dar în a doua parte a zilei ori primeşti un ajutor neasteptat, ori rezolvi tu situatia! Te afli sub protectia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si îndrăznete, mai ales daca lucrezi in domeniul creaţiei.  Stelele te avertizeaza asupra unei greşeli pe care poţi să o faci astazi, dar nu este obligatoriu, stelele doar indică!

LEU   Ai grijă la ce vorbeşti şi mai ales cu cine vorbeşti. Nu critica pe alţii ca să te pui pe tine în valoare. E patetic şi nerecomandabil. Păstrează relaţii cordiale, bune, cu cei din jurul tău!

Evita dezamăgirea fiind mai pragmatic în relaţiile cu colegii. Configuraţia generală a horoscopului arata că începând de astăzi urmează o perioadă care îţi este în mod explicit favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere.

FECIOARĂ  Uneori acţionezi spontan, din instinct, reflex mercurian. Acest mod de abordare nu-ţi este de niciun folos astăzi, ba din contră! Trebuie să stai şi să cugeţi, ca ardeleanul în faţa girafei!

Astăzi ai o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, ieşirii cu prietenii mai pe seară în oraş, corespondenţei, plimbărilor prin supermarketuri.

BALANŢĂ   Eşti distrat şi zâmbeşti în gând. Astenie de primăvară, viroză, sau, cel mai periculos, o nouă dragoste? În familie încearcă să te (re)îndrăgosteşti de perechea ta, solo, te descurci!

Stai in afara exagerarilor de tot felul! Conjunctura astrologica iti indică sa nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru că lucrurile se vor lămuri. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te-au făcut să te îndoieşti de un prieten. Adică ţi se pune pata şi n-o să te potoleşti până n-o să afli adevărul-adevărat, ca şi când ar exista aşa ceva pe lumea asta!

SCORPION  Încerci să-ţi atingi cu orice preţ obiectivele tale de astăzi. Dimineaţa poţi să eviţi tensiunile inutile şi nervii celor din jur, printr-un zâmbet şi solidaritate: "da, te înţeleg!".

Azi ai nevoie de mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea în decizii pe care trebuie sa o arăţi anturajului. Totuşi, cineva bine plasat îţi arată bunăvoinţă. Nu te repezi să te foloseşti de acul nevertebratei care denumeşte zodia ta, „înţepând” persoana respectivă, ci dă dovadă de loialitate şi bună credinţă.

SĂGETĂTOR  Trebuie să te smulgi din mediul toxic psihic şi să rămâi calm. Conjunctura e favorabilă unui dialog mai dificil, pe care l-ai tot amânat. Poate fi inspectorul de la fisc? Sau mama-soacră?

Uneori este bine sa fii mai putin comunicativ si doar sa asculti, iar astăzi este una dintre acele zile. Vei afla o multime de noutati  nebanuite, care iti vor fi de folos. Sezi si cugeta, spune o veche zicala, care astazi ti se potriveste perfect. Ia mai multe informatii si abia atunci poti lua o decizie buna!

CAPRICORN  Nu te lăsa pradă comodităţii provocată de vremea în schimbare de afară. Ai o mulţime de idei pozitive care astăzi îţi pot fi şi utile. O veste bună. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară!

Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Sigur că intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale, iar astăzi îţi faci planuri pentru weekend! O informaţie de la nişte prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună, în cele din urmă!

VĂRSĂTOR  Nu-ţi plac conflictele, dar, odată declanşate, poţi să le faci faţă, ai curaj şi rezistenţă. Azi poţi să eviţi unele discuţii mai aprinse, dar poţi să-ţi faci aliaţi strategici de interese.

O zi aproape bună, cu unele aspecte favorabile, ceea ce poate insemna chiar încercarea de rezolvare a unei situatii financiare care te punea pe ganduri.  Cu Luna trecută de primul pătrar, intuiţia ta creşte şi poţi rezolva mai uşor situaţiile în care sunt implicate femei, sau de natură feminină.

PEŞTI   O zi a surprizelor. Plăcute! Dar în acelaşi timp o perioadă favorabilă materializării proiectelor tale. Pe plan sentimental ai un adevărat geniu dramatic, şi tu te miri de ceea ce spui!

Profita si gaseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa. Stelele spun sa dai dovada de bun-simt şi modestie! Măcar astăzi. Prietenii te cauta să-ţi împartaşească problemele lor. Vremea capricioasă şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate