Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ce vrea, de fapt, Vladimir Vladimirovici Putin?

Autor: | | 0 Comentarii | 2837 Vizualizari

Pe 27 februarie s-au născut Constantin cel Mare, John Steinbeck, Henry Wadsworth Longfellow, Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Irwin Shaw, Joanne Woodward, Arthur Schlesinger, Ion Andreescu, Marin Constantin, Dănuţ Lupu, Ion Irimescu.

O notă deosebită amintirii împăratului Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus, cunoscut de noi sub numele de Constantin cel Mare, pe care îl pomenim astăzi. Cel care a creştinat Europa, prin adoptarea, de facto, a religiei creştine, ca religie de stat, imperială, la Niceea, în anul 325.

Carcterul Împăratului Constantin a fost un element principal în istoria Consiliului de la Niceea. La acea dată avea aproape cincizeci de ani, iar în timpul consiliului, la 25-26 iulie 325 şi-a sărbătorit, cu mult fast şi împreună cu cei 318 episcopi, douăzeci de ani de domnie. Inteligent, cu mult peste medie, dacă ar fi trăit astăzi ar fi făcut parte, fără îndoială, din elitistul club Mensa. Pasional şi cu o voinţă de fier. Uneori chiar încăpăţânat.

Excepţional strateg, un conducător înăscut, un magnific administrator - în sensul Aristotelian. Îi plăceau planurile elaborate şi schemele măreţe şi avea o mare capacitate de improvizaţie. Constantin, numit ulterior pe drept cuvânt "cel Mare" era ambiţios şi convins de propria superioritate. Ambiţia şi aroganţa sa erau legate de un sentiment aproape mistic, elitist, insuflat şi de mama sa Elena, că el este cel ales, cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai viril, cel mai puternic om de pe pământ - şi că nu poate avea decât succes în tot ceea ce întreprinde. Iar zeii, oricare ar fi ei, sunt numai de partea sa! Educat în sensul elenistic şi protector al artelor, mai ales al arhitecturii. Se cunoaşte că la curtea sa din Nicomedia erau plătiţi din visteria proprie o duzină de filosofi, cîţva poeţi şi scriitori de discursuri şi vreo doi matematicieni (astrologi).

Ce vrea, de fapt, Vladimir Vladimirovici Putin, se întreabă cei de la RAND, War & Peace Institute, Stratfor sau alte "think tanks".

Rusia are probleme specifice, dar şi probleme comune cu multe alte ţări. Citind multele rapoarte, informări, studii, despre situaţia economică, politică şi militară din Federaţia Rusă nu poţi să nu te surprindă faptul că mulţi raportori, pe lângă "wishful thinking", scriu pe placul celor care îi plătesc, sau cu care vor să se pună bine. Se creiază baloane de săpun pentru manipularea opiniei publice.

Vladimir Vladimirovici, născut în zodia Balanţei, în anul Dragonului de Apă, este un tip redutabil, inteligent, ascuns, inventiv, răzbunător, senzual şi care poate face mari surprize. Nu atacă primul, dar se foloseşte de prilejurile pe care le furnizează atacul adversarului. Cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Crimeea, ocupată în momentul atacului UE împotriva Ucrainei. Federaţia Rusă a avut o înţelegere cu Statele Unite, pecetluită la Malta, în 1989. Dar în timp a apărut un nou actor pe scenă: UE, al Patrulea Reich. Cu o foame de teritorii, ceva de speriat!

De exemplu: Grecia! UE nu lasă din gheare nici hoiturile, nici mumiile, nici statuile! Nici nu te lasă să mori, dar nici să trăieşti!

UE a băgat în Ucraina, în "democratizare" mai mult de o sută de miliarde de euroi. Al Patrulea Reich nu mai poate da înapoi, îi ia gâtul contabilii şi controlul intern, investiţia trebuie recuperată. Dar a călcat înţelegerea de la Malta! Ruşii au sărit în sus şi i-au luat de gât pe americani! Cine, noi, au zis cei de peste ocean. Noi, nu! UE a zis că nu ştie nimic de Malta şi de creta folosită atunci pe planiglob de cei doi preşedinţi. Deci, rămâne cum am stabilit! Ce am stabilit?

Ce vrea, de fapt, Vladimir Vladimirovici Putin? Să fie lăsat dracului în pace cu Crimeea lui cu tot şi să se respecte coridorul de neutralitate dintre NATO şi Federaţia Rusă. În care intra Ucraina şi Ţările Baltice, ultimele aflate deja în UE şi NATO. Şi noi. Cum s-a stabilit la Malta şi nu s-a rspectat! Aşa îşi păstrează ruşii lui mulţumiţi şi cu o popularitate în creştere, pentru că mama Rusia, mama lor, adică, este din nou puternică şi anexează teritorii, după testamentul lăsat de Petru cel Mare: "de la ocean la ocean, de la mare, la mare!" Oare de ce Al Patrulea Reich UE nu a invitat Federaţia Rusă să i se alăture? Simplu, pentru că este Al Patrulea Reich!

După cum vedeţi tratatele, alianţele, înţelegerile, dreptul internaţional sunt doar suflare în vânt! Sau motive pentru declanşarea războiului.

Contează doar cei care sunt puternici, ei au întotdeauna dreptate şi învingătorii scriu istoria!

BERBEC  Schimbări importante, în registrul pozitiv, care nu trebuie să te prindă nepregătit. Nu-ţi mai face griji, nu mai fii tensionat! Ai o zi favorabilă, cu oportunităţi, în care poţi progresa.

Trebuie să ai răbdare şi să aştepţi, altfel strici totul! Aşa că lasă decizia pe mai târziu. Pe fondul unei configuratii slabe si cam confuze, vointa si determinarea care te-au caracterizat in ultimul timp incep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre. Uneori lucrurile se rezolvă de la sine. Analizează cu atenţie, sau cere un sfat, ca să nu regreţi mai târziu.

TAUR  Sunt zile peste care ar trebui să sări. Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă cu tine şi ai frustrări, ba chiar dureri de cap. Ziua îţi aduce unele răspunsuri şi o mulţime de întrebări noi!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate