Editura Evenimentul si Capital

Geaonă, Șova, Vanghelie, EXCLUȘI din PSD. VEZI ce a spus Victor Ponta

Autor: | | 6 Comentarii | 604 Vizualizari

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunțat că trei lideri ai formaţiunii - Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova - au primit sancţiune de excludere din partid din partea Comitetului Executiv Naţional.

"Nu o să dau niciodată vina. Când am câştigat, a fost meritul tuturor. Am pierdut, este responsabilitatea mea. Dar, tocmai pentru că este o perioadă dificilă, după scrutinul prezidenţial este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită şi care să aibă un proiect comun. Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noştri, care, cu două voturi împotrivă, colegii din CExN au considerat că trebuie să ne despărţim drumurile. În ceea ce mă priveşte, poate că nu am fost omul deciziilor radicale şi am plătit un preţ. Uneori este nevoie de decizii radicale şi e nevoie să rămâi în echipă cu cei care au un proiect comun cu tine. Domnii Geoană, Vanghelie şi Şova au primit o sancţiune din partea CExN, de excludere din partid", a precizat Ponta după şedinţa conducerii PSD.

Liderul PSD a precizat că formaţiunea are nevoie mai mult de o schimbare de atitudine decât de o schimbare de oameni, pentru a-şi recâştiga credibilitatea.

"Cei 80 de colegi care au votat 'pentru' au considerat că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui. (...) Am vorbit despre viitor şi am vorbit despre faptul că o echipă trebuie să fie coezivă. (...) Uneori este nevoie de decizii radicale şi este nevoie să rămâi în echipă cu cei care au un proiect comun cu tine. (...) Am vorbit de o separare de drumuri, nu o să-i răspund dlui Vanghelie, dar cred că avem concepţii diferite şi dorinţa mea din ultimii cinci ani de a-i ţine pe toţi la un loc până la punct s-a dovedit un succes, până în final s-a dovedit însă greşită. E un prim semnal, acea reformă radicală de care PSD are nevoie nu se va limita la înlocuirea unor doi-trei oameni cu alţii doi-trei - asta am făcut eu în 2010 şi tot nu am scăpat, tot comunişti suntem, tot apărători ai corupţilor. Deci, cred că trebuie o schimbare mult mai importantă decât o schimbare de oameni, trebuie o schimbare de atitudine şi de recâştigare a credibilităţii care se va face în timp şi cu consecvenţă. Sunt convins că partidul trebuie să o facă, indiferent cine va fi preşedinte", a mai declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

El a adăugat că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional le-a pus la dispoziţia colegilor mandatul său.

"Însă toţi colegii mei au considerat că nu poţi în decembrie să vii cu noul proiect, cu noua echipă, e mult prea repede. Or, în primăvară, pe baza noului proiect se va alege cu siguranţă noua echipă care va conduce partidul în următorii patru ani. Voi susţine acel proiect din primăvară, care cred că va răspunde, pe de o parte, aşteptărilor celor cinci milioane de români care ne-au votat, dar care va răspunde şi supărărilor celor şase milioane care au votat împotrivăȚ, a explicat liderul PSD.

Potrivit acestuia, PSD trebuie să aibă un nou proiect politic până în primăvara anului viitor.

"Ceea ce este însă mai important în ceea ce ne priveşte, este ca în primăvară, în baza lucrurilor bune pe care le-am făcut şi care ne-au adus victoria în alegerile locale şi parlamentare, dar mai ales în baza lecţiilor, erorilor şi greşelilor noastre, care ne-au dus la pierderea a treia oară a alegerilor prezidenţiale, să avem un nou proiect politic (...), să fim principala forţă politică a României, să fim de data asta încă odată şi principala forţă de schimbare a României în bine, iar în 2019, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, dacă va fi şi atunci să nu le câştigăm, măcar să nu le pierdem încă odată că suntem consideraţi comunişti, protectori ai baronilor locali şi corupţilor. România are nevoie de o forţă de centru-stânga care a dovedit că poate guverna bine şi că de fiecare dată respectă votul oamenilor", a arătat preşedintele PSD.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate