Editura Evenimentul si Capital

Fostul șef ANAF și Viorel Comăniță, anunțați despre activitatea EVAZIONISTĂ a lui Radu NEMEȘ, s-au ocupat de CONTROALELE pentru CONTINUAREA INFRACȚIUNILOR

Fostul președinte ANAF, Sorin Blejnar
Autor: | | 0 Comentarii | 1811 Vizualizari

Fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar, alături de Viorel Comăniță, fost director al Autorității Naționale a Vămilor și vicepreședinte al ANAF au fost anunțati în mod oficial în legătură cu acitivtățile evazioniste desfășurate de omul de afaceri Radu Nemeș, însă, cu toate acestea, au condus acțiunile de control într-o manieră care să permită în continuare funcționarea mecanismului evazionist, exploatând sistemul vamal, se arată în motiviarea deciziei Curții de Apel București.

În aceeași sursă, se precizează că Radu Nemeș a căutat îndelung să construiască și să apere o grupare infracțională, alcătuită din funcționari cu putere de decizie în cadrul unor instituții publice cu competențe în aceastp materie, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală sau Direcția Generală de Informațio și Protecție Internă.

"Aceasta protectie venita din partea unor inalti functionari ai statului s-a dovedit a avea un caracter realmente necesar, in conditiile in care dimensiunea activitatii evazioniste operationalizata prin intermediul SC E.R.G. SRL nu ar fi putut trece neobservata, mai ales intr-o localitate precum comuna Nicolae Balcescu, unde, in perioada de referinta cuprinsa intre mai 2011 si iulie 2012, transporturile de motorina care veneau si la scurt timp plecau de pe platforma SC E.R.G. SRL catre destinatiile din Sibiu si Medias, precum si pretinsa productie de produse petroliere inferioare declarata a fi fost realizata in antrepozitul detinut de SC E.R.G. SRL erau comparabile cu cele realizate de o rafinarie", se precizeaza in motivare.  Prin urmare, probatoriul administrat în cauză dovedește că acest palier de protecție care a sprijinit activitatea evazionistă a grupului infracțional organizat controlat și coordonat de Nemes a fost alcătuit în primul rând din Sorin Blejnar, care la momentul respectiv ocupa funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, și Viorel Comaniță, care îndeplinea funcția de vicepreședinte al aceleiași instituții.  "In perioada cat au detinut functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte al ANAF, atat inculpatul B.S., cat si inculpatul C.V. au primit nemijlocit sesizari oficiale continand date concrete cu privire la activitatile evazioniste desfasurate de N.R. si de SC E.G. R. SRL, insa si-au exercitat atributiile de coordonare a actiunilor de control intr-o modalitate care sa asigure functionarea in continuare a mecanismului evazionist, prin exploatarea vulnerabilitatilor sistemului vamal", se mentioneaza in motivarea instantei. 

Citiți mai multe pe bzi.ro

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate