Editura Evenimentul si Capital

FACSIMIL. Contractele de ASISTENŢĂ JURIDICĂ ale Alinei Gorghiu cu AVAS. Documentele ATESTĂ sumele pe care CASA de AVOCATURĂ le-a TAXAT din BANI PUBLICI | GALERIE FOTO

Unul dintre contractele de asistenta juridica incheiate de Alina Gorghiu cu AVAS
Autor: | | 73 Comentarii | 21106 Vizualizari


Vezi galeria foto:

EVZ a intrat în posesia contractelor pe care casa de avocatură a Alinei Gorghiu le-a încheiat cu AVAS. Documentele arată cum a încasat casa de avocatură a liderului PNL bani publici de la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Folosind aceste documente, Victor Ponta a acuzat-o pe Alina Gorghiu, de la tribuna Parlamentului, că s-a aflat în trecut exact în situaţia pentru care el a ajuns să fie trimis în judecată şi pentru care PNL a formulat moţiunea de cenzură dezbătută astăzi în legislativ.

Alina Gorghiu a fost acuzată de Victor Ponta, în discursul din plenul Parlamentului, că este ipocrită în susţinerea moţiunii de cenzură pentru că ea însăşi s-a aflat, în trecut, ca avocat în situaţii pe care Ponta le consideră similare cu situaţia pentru care el este judecat.

"Se vorbeste despre contracte. N-am semnat niciodata cu societati capital de stat. Deci dumneavoastra vreti sa-mi dau demisia pentru ca Atanasiu si Sova au semnat niste contracte. Care e logica? Sau poate domnul Atanasiu a fost sfatuit gresit de o consiliera a sa. Daca a uitat doamna Gorghiu: contract - Gorghiu, Pop si asociatii  - AVAS - 6000 euro plus TVA. Sunteti cam scumpa, doamna Gorghiu. Gorghiu, Pop si asociatii - AVAS – 15. 000 euro + TVA. Gorghiu, Pop si asociatii  - AVAS – 10000 euro + TVA. Mai credeau si alte doamne ca daca au protectie nu o sa pateasca niciodata nimic. Va aduc aminte, doamna Gorghiu, de colegul dvs. Teo care venea si spunea sa ii pedepsim pe corupti. Cred ca e putin afara acum", a spus Victor Ponta de la tribuna Parlamentului la dezbaterea moţiunii de cenzură. 


Citeşte şi: Casa de avocatură a Alinei Gorghiu, contracte de la consilierul AVAS Alina Gorghiu

Citeşte şi: Cum dădea AVAS contracte pe bandă rulantă firmei Gorghiu, Pop și Asociații DOCUMENTE


Dan Şova se numără printre persoanele care au mai acuzat-o, în trecut, de acest lucru pe şefa PNL că a încasat bani publici prin intermediul contractelor cu AVAS. Gorghiu a negat, la vremea respectivă, vreo implicare în acest sens. Primul contract la care a facut referire şova a fost încheiat la 12.11.2008, iar valoarea sa a fost de 25.000 euro plus TVA, pentru a reprezenta AVAS în proces cu SC BIT SA în faza de apel. Interesant este ca acest contract a fost incheiat când Alina Gorghiu era consilier al preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu.

Primul care a invocat contractele de la AVAS şi legătura lor cu Alina Gorghiu a fost senatorul PSD, Dan Şova, de la tribuna Senatului în momentul în care DNA a cerut ridicarea imunităţii a parlamentarului anchetat pentru fapte de corupţie în dosarul Turceni-Rovinari.
 
"A fost vorba de trei contracte, în două dintre ele Rovinariul şi Turceniul erau acţionate în judecată de societatea de Închidere a minelor. Riscul era atunci de a se închide Rovinariul şi Turceniul şi pierderea a multor mii de locuri de muncă. Al treilea a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de RON, a Complexului Turceni de la Electrica. Nu am participat la această acţiune, dar colegii din societatea la care eram şi eu asociat au repurtat un succes care se vede şi azi. Colegii mei au reprezentat Turceniul şi au obţinut suma. Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei preşedintă Alina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că Alina Gorghiu nu îşi aminteşte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contră, s-a respectat legea de sus până jos.  Şeful AVAS la momentul respectiv era domnul Teodor Atanasiu. Cred că domnul senator Atanasiu vă poate confirma că nimic din ce a fost acolo nu a avut vreo umbră de ilegalitate. Mă bucur că se află în rândul senatorilor PNL domnul Teodor Atanasiu, întrucât cunoaşte foarte bine situaţia. De asemenea, mă bucur că doamna Gorghiu a fost reprezentantul Electrica, pentru că nu-mi pot închipui că nu ştie că acolo nu a fost nimic ilegal", a declarat în faţa plenului senatorul PSD Dan Şova.
 
Atunci, Alina Gorghiu a luat poziţie imediat. 
 
"Din păcate domnul Șova se agață de numele meu, crezând că așa poate capta bunăvoința senatorilor liberali. Le-am transmis din nou acestora să voteze la vedere, să nu se lase intimidați de folosirea numelui meu. Din data de 17.07.2007 (informația poate fi verificată oricând la Baroul București) nu mai fac parte din firma de avocatură, ca atare nu am semnat sau reprezentat nicio companie în litigiul menționat de domnul senator Șova", a menţionat Alina Gorghiu într-o declaraţie de presă.
 
La 7 iunie, după ce a fost pus sub urmărire penală în acelaşi dosar, premierul Victor Ponta a amintit şi el de aceste contracte. 
 
"Mi-e jenă să vorbesc despre colegii din opoziţie, de la PNL. Cel care eventual se află în conflict de interese este Atanasiu, cel care i-a semnat contractele lui Şova şi, după aceea, l-a votat ca ministru în Guvernul USL sau, mă rog, care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu, la Electrica, şi care acum este subordonat sau Predoiu care este cercetat în Gala Bute, dar nu e încă suspect, este doar cercetat ca nu cumva să aibă vreo problemă când îmi cere mie demisia", a spus Ponta.
 
Firma de avocatură la care face referire Alina Gorghiu este SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii. Într-adevăr, în declaraţia de interese depusă la începutul mandatului de deputat, pe 12 decembrie 2008, Alina Gorghiu nu mai trece calitatea de asociat la firma respectivă, ci doar la SC Gorghiu şi Asociaţii – Servicii de Consultanţă SRL.
 
Mai mult, data de 17 iulie 2007, la care spune că a ieşit din firma de avocatură, coincide cu ziua în care a devenit consilier al preşedintelui AVAS (pe vremea aceea Teodor Atanasiu, actual membru în conducerea PNL). Alina Gorghiu a fost consilierul preşedintelui AVAS până pe 1 decembrie 2008, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor.
 
Chiar dacă Alina Gorghiu s-a retras temporar din SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii (pentru că a revenit în a doua parte a lui 2010, conform declaraţiilor de interese depuse ulterior), cabinetul de avocatură a continuat să funcţioneze. Mai mult, SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii a primit contracte de la AVAS, instituţie la care Alina Gorghiu îndeplinea funcţia de consilier al preşedintelui.
 
Potrivit unui raport al Corpului de Control al Primului Ministru din 2009, în urma unui control efectuat la Institutul Naţional al Lemnului, SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii a profitat de pe urma colaborării cu AVAS.Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate