Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. SURSE: Beke Istvan a fost ÎNREGISTRAT AMBIENTAL când punea la cale EXPLOZIA de 1 DECEMBRIE. Extremistul suspectat de TERORISM a fost DAT DE GOL chiar de un PRIETEN din organizaţia RADICALĂ 64 de COMITATE

Beke Istvan (in dreapta) la o intalnire publică a organizaţiei extremiste 64 de comitate
Autor: | | 29 Comentarii | 20193 Vizualizari

Beke Istvan a încercat să mintă autorităţile judiciare care îl anchetează, dar a fost dat de gol chiar de un prieten care participase la întâlnirea unde a fost pus la cale atacul terorist de la Târgu Secuiesc. Întâlnirea a fost monitorizată şi înregistrată de serviciile speciale. EVZ a intrat în posesia unor informaţii interesante legate de ancheta pe care autorităţile au declanşat-o împotriva extremisului maghiar Beke Istvan, acuzat de acte de terorism şi arestat preventiv după ce a încercat să detoneze mai multe petarde puternice montate într-un dispozitiv exploziv.


Citeşte şi: Planul DIABOLIC al lui Beke Istvan. Ce avea de GÂND să facă EXTREMISTUL MAGHIARBeke a fost arestat preventiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la începutul lunii decembrie 2015, fiind anchetat de DIICOT pentru ca a încercat să detoneze un dispozitiv exploziv de Ziua Naţională a României, în timpul parade militare din oraşul Târgu Secuiesc, unde suspectul locuieşte.

Înainte ca Beke să-şi pună planul în aplicare, în dimineaţa zilei de 1 decembrie 2015, autorităţile judiciare au declanşat mai multe percheziţii şi l-au reţinut pe suspectul principal. Mai multe persoane implicate în această tentativă de comitere a unui act terorist au fost, de asemenea, audiate şi domiciile lor au fost percheziţionate.

Arestarea pentru 30 de zile a fost decisă după ce Beke a fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie. Acesta a atacat măsura, dar instanţa de control a menţinut-o.

EVZ a solicitat un punct de vedere si tatălui lui Beke Isvan însă acesta nu a dorit să dialogheze pe această temă. Intr-o postare pe Facebook, tatăl suspectului a spus că fiul lui e nevinovat:

“Spuneti ce a făcut el că este extremist? A ucis pe cineva? A bătut pe cineva? Eu nu am auzit de aşa ceva. Petardele astea erau pentru efect. Nu cred că el putea face aşa ceva comunităţii pe care o reprezintă”, a declarat Erno Beke pentru presa din România.

Familia acestuia a organizat chiar un protest de stradă după ce Beke a fost arestat. Detalii aici!

EVZ a încercat sa-l contacteze direct pe tatăl suspectului, dar acesta a refuzat sa-si exprime punctul de vedere pentru EVZ sau sa răspundă la întrebările reporterilor noştri.

Erno Beke şi-a mai exprimat punctul de vedere într-o postare pe pe FB, unde a chemat concetăţenii săi la proteste de stradă împotriva deciziei instanţei de a institui măsura arestului preventiv împotriva fiului său.

“Iubiți frați și surori! Toţi oamenii buni vor să vă vadă astăzi, 2 decembrie, la ora 16:00, în piața principală din Târgu Secuiesc. (…) Împreună pentru protestul împotriva abuzurilor de putere și inteligență, care vizează profanarea repetată a națiunii maghiare. (…) Ridică-te pentru tine, familia ta, pentru țara ta! (…)”, a transmis pe Facebook tatăl suspectului arestat pentru tentativa de atentat terorist de la Târgul Secuiesc.

...


ARTICOL RELEVANT, pe aceeaşi temă, din EVZ.RO DIOŢI UTILI RUSIEI. Încă o DOVADĂ că Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi Moldova pentru a INCITA la URĂ şi CONFLICTE ETNICE. Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari din Harghita şi Covasna Planurile secrete ale lui Putin pentru România şi Republica Moldova, prin care se încearcă cultivarea  unor tensiuni etnice încep să fie tot mai vizibile pe măsură ce apar noi informaţii legate de organizaţiile extremiste naţionalist-şovine care incită la ură în cele două ţări. Cele două organizaţii, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) şi Mişcarea Naţional-Democrată (MND) au organizat împreună mai multe manifestaţii, ceea ce dovedeşte o legătură maghiară-moldovenească extremistă foarte clară. Citiţi aici detalii!... Conform documentelor existente la dosarul instanţei, Beke a precizat în faţa magistraţilor că ştie foarte bine limba română şi că pricepe procedurile judiciare.  Acesta a refuzat să-I fie adus un translator. Atitudinea suspectului în faţa instanţei intră în contrast flagrant cu declaraţiile soţiei acestuia.

Imediat după reţinere, soţia lui Beke a clamat că suspectul nu cunoaşte limba română şi că autorităţile au comis un abuz pentru că au refuzat să-I aducă un translator.

Surse judiciare care au avut acces la dosarul lui Beke au mai prezentat şi alte informaţii foarte interesante pentru EVZ.

Conform surselor citate, în 10 octombrie 2015, serviciile speciale au reuşit să înregistreze o întâlnire a mai multor membri ai Mişcării 64 de Comitate, o mişcare radicală, şovină, care face propagandă extremistă şi incită la ură pe criterii entice.

La această întâlnire a fost discutat şi gândit atentatul pregătit pentru 1 decembrie 2015.

Autorităţile care au înregistrat discuţiile şi au analizat apoi transcrierile au constatat cum s-a ajuns la decizia ca Beke să realizeze concret dispozitivul explozibil. Acesta a explicat celor cu care punea la cale atentatul că va utiliza un sistem cu fitil şi declanşare de la distanţă care va aprinde simultan multe petarde puternice şi că dispozitivul se va alimenta de la o baterie.

...


VIDEO. Ce efecte are o singură petardă de tipul celor din care Beke făcuse dispozitivul pe care voia să-l detoneze de 1 decembrie la Târgu Secuiesc.... După ce au analizat discuţiile şi au adunat alte probe, când au trecut la efectuarea percheziţiilor, autorităţile judiciare au descoperit în casa lui Beke petardele şi alte lucruri necesare pentru asamblarea dispozitivul descris la momentul când a fost gândit actul terorist.

Anchetatorii au adunat probe care dovedesc, spun sursele judiciare citate, că Beke a cumpărat dispozitivele pirotehnice de care avea nevoie de la o firmă unde a făcut controale Poliţia Timiş. Documentele care dovedesc achiziţia au fost identificate după un control al IPJ Timiş şi prezentate apoi instanţei.  

Beke a cumpărat de la această firmă 400 de articole pirotehnice care erau ambalate in 20 de cutii.

Judecătorii care au decis să-l aresteze pe Beke au constatat că acesta a încercat să inducă în eroare autorităţile judiciare. După reţinere, în timpul primelor audieri, suspectul a declarat că doar două persoane au participat la întâlnirea din 10 octombrie 2015, unde s-a pus la cale atacul.

„Întâmplător”, cele două persoane indicate de Beke erau plecare din România şi autorităţile judiciare nu puteau să le audieze pentru a vedea ce au de spus.

Înregistrările realizate de serviciile speciale demonstrau însă că la întâlnirea din 10 octombrie participaseră mai multe persoane. Culmea este că Beke a fost dat de gol chiar de către un prieten a lui şi participant la discuţia monitorizată de autorităţi.

...


 

Exemplul Ucraina e perfect pentru a descrie capacitatea distructiva a Moscovei, cand e vorba de provocat conflicte...

Posted by Malin Bot on Monday, December 7, 2015.... Astfel, conform sursei EVZ, unul dintre participanţii la discuţia din 10 octombrie, Istvan Hodor, a declarat procurorilor că a participat la întâlnirea respectivă şi că este prieten cu Beke, fără să ştie că Beke nu l-a indicat ca participant. Autorităţile au efectuat o percheziţie şi la domiciliul lui Hodor.  

Mai mult chiar, în timp ce Beke încerca să mintă autorităţile judiciare, prietenul lui, Hodor, dădea un interviu unui jurnalist maghiar căruia îi povestea cum a fost codificat cu cuvântul “pizza” dispozitivul pe care Beke voia să-l detoneze în timpul parade militare.

Probele din dosar indică faptul că Beke voia să asambleze dispozitivul explozibil din mai multe petarde de tip FP3. Este vorba de petarde puternice care sunt preferatele huliganilor care provoacă scandaluri şi acte violente în timpul competiţiilor din fotbal.

Informaţii oferite de sursele EVZ în 1 decembrie, când a fost reţinut Beke, spun că intenţiile extremiştilor din Mişcarea 64 de Comitate (HVIM) de a planifica provocarea unei explozii la Târgu Secuiesc  au fost cunoscute şi de serviciile secrete din Ungaria care au colaborat cu instituţiile abilitate din România pentru prevenirea actului terorist.  

După arestarea lui Beke, reprezentanţii organizaţiei extremiste Miscarea celor 64 de Comitate au lansat acuze publice împotriva instituţiilor care au colaborat pentru ancheta judiciară a acestui caz.

Dacă autoritățile române știu că ne-au interceptat în ultimii trei sau patru ani, iar noi știm că ne interceptează, atunci credeți că poate fi atât de tâmpit un membru HVIM din Ardeal sau de oriunde din lume, care știe că e interceptat, încât cu toate acestea să fabrice bombe chiar sub nasul SRI?! E o acuzație absolut halucinantă și va eșua lamentabil tot DIICOT-ul și SRI-ul și sunt curios ce vor spune cei responsabili”, a spus Gyorgy Gyula Zagyva, reprezentant al organizaţiei şovine, citat de Digi 24.

Citiţi aici mai multe declaraţii făcute de reprezentanţii organizaţiei radicale.


OPINIE de acelaşi autor, pe această temă:

„Teroristul” secui e doar un idiot util pentru planul pervers pe care Putin l-a folosit cu succes când a distrus Ucraina | EDITORIALUL EVZ

Lenin i-a numit „idioţi utili” pe intelectualii occidentali care, fără să fie cointeresaţi direct de comuniştii ruşi, făceau apologia bolşevismului, participând, astfel, la planurile revoluţionare măreţe ale comuniştilor şi susţinând un sistem monstruos care ajunsese, mai târziu, să comită cele mai oribile crime împotriva umanităţii.

Nu ştim dacă Putin îi vede la fel ca Lenin pe extremiştii naţionalişti pe care îi susţine prin Europa, dar e aproape cert că ei sunt foarte utili într-un plan criminal. Acelaşi plan care a provocat atât de multă vărsare de sânge în Ucraina.

Când a decis să provoace panică de Ziua Naţională a României, pe traseul paradei militare, Beke Istvan Attila a avut în cap aceleaşi motive pentru care s-a înscris, de la bun început, în organizaţia extremistă „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”. Citiţi tot editorialul AICI!VIDEO. Extremiștii de la Jobbik, cercetați pentru FINANȚĂRI din Rusia și Iran. NEONAZISTUL Vona Gabor a fost printre cei care au făcut SCANDAL la Târgu Mureş  

Extremiştii din partidul Jobbik au fost cercetaţi de o comisie a Parlamentului Maghiar, pentru finanţări secrete din Rusia şi din Iran. Liderii UDMR au denunțat ieri implicarea Jobbik în protestele de luni, de la Târgu Mureș. Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să fie interzisă prezenţa pe teritoriul României a membrilor partidului maghiar Jobbik. „Este un partid extremist, comportamentul lor de la Târgu Mures justifică o astfel de masură”, a declarat preşedintele. EVZ vă prezintă o analiză completă care explică cine sunt neonaziștii Jobbik și ce interese stau în spatele lor. Detalii aici!Micul Putin de la Budapesta ARMEAZĂ o BOMBĂ ETNICĂ în inima Europei

de Adrian Pătruşcă, august 2015

Supus izolării occidentale, Vladimir Putin se ambiționează să demonstreze că are putere să fisureze blocada Uniunii Europene și alianța ei cu Statele Unite.  

Dacă există în Europa o oaie mai neagră decât Tsipras, aceea/ acela este Viktor Orban. Arogant, megaloman, autoritar, adept al naționalismului expansionist, el îi seamănă leit lui Putin, față de care nutrește o admirație pe care nu și-o ascunde.

„Amândoi împărtășesc valorile tradiționale, cele ale «Rusiei eterne» pe de o parte, și cele ale «Ungariei milenare », de cealaltă”, comenta pentru La Croix, Samuel Carcanague, cercetător la Institutul de Relații Internaționale și Strategice (IRIS). „Amândoi au sentimentul că este nevoie de o revanșă - Rusia pentru căderea URSS în 1991, Ungaria, pentru Tratatul de la Trianon din 1920”, arată Carcanague.

În vara lui 2014, când, spre stupefacția Europei, Orban și-a anunțat intenția de a abandona democrația liberală și de a crea un stat „non-liberal” în Ungaria, el și-a motivat alegerea dând ca exemplu „modelul de succes” al Rusiei.Atât Vladimir Putin, cât și Viktor Orban au sentimentul că este nevoie de o revanșă: pentru prăbușirea URSS, în 1991, respectiv pentru Tratatul de la Trianon, din 1920. Citiţi aici întreaga analiză!
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate