Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. SURSE: Beke Istvan a fost ÎNREGISTRAT AMBIENTAL când punea la cale EXPLOZIA de 1 DECEMBRIE. Extremistul suspectat de TERORISM a fost DAT DE GOL chiar de un PRIETEN din organizaţia RADICALĂ 64 de COMITATE

Beke Istvan (in dreapta) la o intalnire publică a organizaţiei extremiste 64 de comitate
Autor: | | 29 Comentarii | 20212 Vizualizari

Beke Istvan a încercat să mintă autorităţile judiciare care îl anchetează, dar a fost dat de gol chiar de un prieten care participase la întâlnirea unde a fost pus la cale atacul terorist de la Târgu Secuiesc. Întâlnirea a fost monitorizată şi înregistrată de serviciile speciale. EVZ a intrat în posesia unor informaţii interesante legate de ancheta pe care autorităţile au declanşat-o împotriva extremisului maghiar Beke Istvan, acuzat de acte de terorism şi arestat preventiv după ce a încercat să detoneze mai multe petarde puternice montate într-un dispozitiv exploziv.


Citeşte şi: Planul DIABOLIC al lui Beke Istvan. Ce avea de GÂND să facă EXTREMISTUL MAGHIARBeke a fost arestat preventiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la începutul lunii decembrie 2015, fiind anchetat de DIICOT pentru ca a încercat să detoneze un dispozitiv exploziv de Ziua Naţională a României, în timpul parade militare din oraşul Târgu Secuiesc, unde suspectul locuieşte.

Înainte ca Beke să-şi pună planul în aplicare, în dimineaţa zilei de 1 decembrie 2015, autorităţile judiciare au declanşat mai multe percheziţii şi l-au reţinut pe suspectul principal. Mai multe persoane implicate în această tentativă de comitere a unui act terorist au fost, de asemenea, audiate şi domiciile lor au fost percheziţionate.

Arestarea pentru 30 de zile a fost decisă după ce Beke a fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie. Acesta a atacat măsura, dar instanţa de control a menţinut-o.

EVZ a solicitat un punct de vedere si tatălui lui Beke Isvan însă acesta nu a dorit să dialogheze pe această temă. Intr-o postare pe Facebook, tatăl suspectului a spus că fiul lui e nevinovat:

“Spuneti ce a făcut el că este extremist? A ucis pe cineva? A bătut pe cineva? Eu nu am auzit de aşa ceva. Petardele astea erau pentru efect. Nu cred că el putea face aşa ceva comunităţii pe care o reprezintă”, a declarat Erno Beke pentru presa din România.

Familia acestuia a organizat chiar un protest de stradă după ce Beke a fost arestat. Detalii aici!

EVZ a încercat sa-l contacteze direct pe tatăl suspectului, dar acesta a refuzat sa-si exprime punctul de vedere pentru EVZ sau sa răspundă la întrebările reporterilor noştri.

Erno Beke şi-a mai exprimat punctul de vedere într-o postare pe pe FB, unde a chemat concetăţenii săi la proteste de stradă împotriva deciziei instanţei de a institui măsura arestului preventiv împotriva fiului său.

“Iubiți frați și surori! Toţi oamenii buni vor să vă vadă astăzi, 2 decembrie, la ora 16:00, în piața principală din Târgu Secuiesc. (…) Împreună pentru protestul împotriva abuzurilor de putere și inteligență, care vizează profanarea repetată a națiunii maghiare. (…) Ridică-te pentru tine, familia ta, pentru țara ta! (…)”, a transmis pe Facebook tatăl suspectului arestat pentru tentativa de atentat terorist de la Târgul Secuiesc.

...


ARTICOL RELEVANT, pe aceeaşi temă, din EVZ.RO DIOŢI UTILI RUSIEI. Încă o DOVADĂ că Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi Moldova pentru a INCITA la URĂ şi CONFLICTE ETNICE. Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari din Harghita şi Covasna Planurile secrete ale lui Putin pentru România şi Republica Moldova, prin care se încearcă cultivarea  unor tensiuni etnice încep să fie tot mai vizibile pe măsură ce apar noi informaţii legate de organizaţiile extremiste naţionalist-şovine care incită la ură în cele două ţări. Cele două organizaţii, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) şi Mişcarea Naţional-Democrată (MND) au organizat împreună mai multe manifestaţii, ceea ce dovedeşte o legătură maghiară-moldovenească extremistă foarte clară. Citiţi aici detalii!... Conform documentelor existente la dosarul instanţei, Beke a precizat în faţa magistraţilor că ştie foarte bine limba română şi că pricepe procedurile judiciare.  Acesta a refuzat să-I fie adus un translator. Atitudinea suspectului în faţa instanţei intră în contrast flagrant cu declaraţiile soţiei acestuia.

Imediat după reţinere, soţia lui Beke a clamat că suspectul nu cunoaşte limba română şi că autorităţile au comis un abuz pentru că au refuzat să-I aducă un translator.

Surse judiciare care au avut acces la dosarul lui Beke au mai prezentat şi alte informaţii foarte interesante pentru EVZ.

Conform surselor citate, în 10 octombrie 2015, serviciile speciale au reuşit să înregistreze o întâlnire a mai multor membri ai Mişcării 64 de Comitate, o mişcare radicală, şovină, care face propagandă extremistă şi incită la ură pe criterii entice.

La această întâlnire a fost discutat şi gândit atentatul pregătit pentru 1 decembrie 2015.

Autorităţile care au înregistrat discuţiile şi au analizat apoi transcrierile au constatat cum s-a ajuns la decizia ca Beke să realizeze concret dispozitivul explozibil. Acesta a explicat celor cu care punea la cale atentatul că va utiliza un sistem cu fitil şi declanşare de la distanţă care va aprinde simultan multe petarde puternice şi că dispozitivul se va alimenta de la o baterie.

...


VIDEO. Ce efecte are o singură petardă de tipul celor din care Beke făcuse dispozitivul pe care voia să-l detoneze de 1 decembrie la Târgu Secuiesc.... După ce au analizat discuţiile şi au adunat alte probe, când au trecut la efectuarea percheziţiilor, autorităţile judiciare au descoperit în casa lui Beke petardele şi alte lucruri necesare pentru asamblarea dispozitivul descris la momentul când a fost gândit actul terorist.

Anchetatorii au adunat probe care dovedesc, spun sursele judiciare citate, că Beke a cumpărat dispozitivele pirotehnice de care avea nevoie de la o firmă unde a făcut controale Poliţia Timiş. Documentele care dovedesc achiziţia au fost identificate după un control al IPJ Timiş şi prezentate apoi instanţei.  

Beke a cumpărat de la această firmă 400 de articole pirotehnice care erau ambalate in 20 de cutii.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate