Cursanții au aflat și ce rol joacă „profilul” din rețelele de socializare în obținerea unui loc de muncă. Proiectul, derulat cu fonduri europene, se încheie în octombrie
Medici de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, din București, coordonați de prof.dr. Gheorghe Burnei, s-au implicat în pregătirea unei generații de cadre medicale ultraprofesioniste. 100 de elevi de clasa a XII-a din cinci licee bucureștene și 150 de studenți de la facultățile de medicină sunt școliți de medici celebri și inimoși de la „Marie Curie” în cadrul proiectului „Consiliere, orientare profesională și elemente de practică în ortopedia și traumatologia pediatrică” - derulat cu fonduri POSDRU.
Pregătirea generației de mâine
„În cadrul proiectului au fost organizate și stagii de pregătire practică a celor 150 de studenți în specialitatea ortopedie și traumatologie pediatrică, la care au participat și medici rezidenți din cadrul Spitalului, care au aflat astfel lucruri pe care nu le-au făcut nici ei în timpul facultății”, a declarat ieri, în conferință de presă, prof.dr. Gheorghe Burnei, managerul proiectului, făcând trimitere la cursurile de „Mica chirurgie” care au dispărut din programa universităților. Studenții au fost motivați să se înscrie la aceste cursuri prin acordarea de subvenții, precum și prin organizarea de concursuri cu 15 premii în bani de la 2.500 de lei, la 700 în cazul mențiunilor. Absolvenții seriei I de cursanți au de primit 1.100 de lei. „Să investești în oameni este foarte important. Această investiție va crea o resursă umană utilă și aptă de a crea, în viitor, ceva nou în domeniul de care se ocupă”, a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei.
În activitatea de consiliere și orientare profesională sunt implicați și dr. Isabela Magdalena Drăghici, responsabilul științific al proiectului, precum și consilierul Aliosio Franco. Acesta a explicat cursanților ce rol joacă „profilul” din rețelele de socializare în obținerea unui loc de muncă, la nivel european evaluatorii documentându- se despre candidații pentru un loc de muncă inclusiv din postările și autodescrierile găsite în rețele precum Facebook, Twitter etc. Recomandarea specialistului este ca între profilul din rețeaua de socializare și informațiile din CV să nu existe discrepanțe. Proiectul se încheie în luna octombrie a acestui an.